Trendystyle.net | Fashion trends | Topless protest op de catwalk van Nina Ricci

Topless protest op de catwalk van Nina Ricci

Model, don’t go to brothel, is de boodschap van Femen, de Ukrainische feministische protest groep …

protest-nina-ricci01protest-nina-ricci02Model, don’t go to brothel, is de boodschap van Femen, de Ukrainische feministische protest groep in Parijs. Twee vrouwen met ontbloot bovenlijf wierpen zich vandaag plotseling op de catwalk en probeerden de modellen in hun protest mee te slepen.

De protestanten werden met bruut geweld van de catwalk en uit de zaal verwijderd en protesteerden op straat verder (een vreugd voor de streetstyle fotografen). Ik zag als een van de weinigen hoe de meisjes door de security uit de zaal op straat werden gegooid en legde dit met mijn camera vast (geen leuk gezicht en veel geschreeuw).

Een model vertelde mij na afloop dat ze op de catwalk door een van de manifestanten werd vastgegrepen en haar wilde laten gebaren dat ze de actie onderstreepte. ‘Ik zou haar aan haar haren over de catwalk hebben meegetrokken’, zei ze, ‘en geloof me, ik ben geen gewelddadig iemand.’

Het moet een shock zijn om zo iets tijdens een modeshow mee te maken. De boodschap van de manifestanten is mij echter nog niet echt duidelijk. Wat bedoelen ze met ‘Fashion fascism’, een kreet die ze steeds weer lieten horen?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE