Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Streetstyle & haarstijlen. Just-woke-up kapsels zijn zò populair

Streetstyle & haarstijlen. Just-woke-up kapsels zijn zò populair

Er is iets dat de just-woke-up kapsels van dit moment onweerstaanbaar en sexy maakt. Wat …

Kapsel Aymeline Valade - Streetstyle
Streetstyle en haarstijlen. Deze kapsels zijn trendy. Topmodel en actrice Aymeline Valade, ph. Charlotte Mesman

Er is iets dat de just-woke-up kapsels van dit moment onweerstaanbaar en sexy maakt. Wat het is? Misschien is het die ‘French touch‘, een mix van onverschilligheid en arrogantie. Zoiets van ‘I don’t care about my hair‘ maar intussen heb je er wel een heleboel aan gedaan (de trend is niet meer zo ongekamd en wild als een paar seizoenen geleden, think Caroline the Maigret). Of misschien zit het geheim ‘m in de nonchalante en losse beweging van het haar zelf.

Feit is dat we op de catwalks voor herfst winter 2017 2018 opnieuw veel zachte waves en losse krullen zagen. De fashionista’s kennen de charme van deze haar look en gingen er tijdens de Fashion Weeks massaal voor. Celebs en topmodellen als Emily Ratajkowski, Alexa Chung, Aymeline Valade en Arizona Muse presenteerden zich allemaal met die lichte slag in het haar die zo kenmerkend is voor dit seizoen.

Ook de fashionista’s die voor een paardenstaart gingen, namen de textured style als uitgangspunt. Geen mens die er nog over denkt om de steiltang in de ware zin van het woord te gebruiken: namelijk om je haar er glad en steil mee te maken.

Paardenstaart
Streetstyle en haarstijlen. Deze kapsels zijn trendy. Ph. Charlotte Mesman

Hoe ga je te werk voor een ‘just woke up’ kapsel?

Wij delen de haarstijlen en kapsels die we in Milaan en Parijs spotten natuurlijk weer graag met je. Backstage bij de shows informeerden we ook gelijk even naar de kneepjes van het vak om dit soort kapsels zelf thuis te creëren.

Wat bleek? Eén van de grootste geheimen van deze woke-up-like-this hair style is om de punten van je haar onbewerkt te laten. Wat je ook met je haar doet, komt niet aan de punten. Hierdoor krijg je die nonchalante French look.

De meest eenvoudige manier om waves te maken, blijft de vlechtmethode. Bind handdoekdroog haar ’s avonds voor het slapen gaan in een hoge of lage staart, afhankelijk van waar je de waves wilt laten beginnen (bij Alexa Chung, zie de foto hieronder, beginnen ze heel laag). Maak dan een vlecht en zet die met een elastiekje vast. Voor een fijnere waves verdeel je de staart in meerdere vlechten. Vlecht niet tot helemaal aan de punten door. Overigens moeten de punten van je haar natuurlijk wel superverzorgd en glanzend zijn. Dus wel even goed met haarproducten aan de slag!

Socialite Alexa Chung
Streetstyle en haarstijlen. Deze kapsels zijn trendy. Socialite Alexa Chung, ph. Charlotte Mesman

Verder kun je natuurlijk ook de krultang (of steiltang) gebruiken. Ook hier is het geheim om je haar niet over de hele haarlengte te bewerken. Als je wat langer haar hebt, zou je al op kinlengte kunnen stoppen. Je krult dus alleen het gedeelte van de haarwortels tot aan je kaaklijn. Houd de krultang daarbij diagonaal of verticaal en niet horizontaal zoals we dat vroeger deden. Soms is het al voldoende om je haar ter hoogte van je oren even tussen de steiltang te klemmen en dan een halve slag te draaien. Doe dit met elke lok op dezelfde manier. Je krijgt dan een soort slag die horizontaal van de ene kant van je haar naar de andere kant loopt. Het effect is heel cool en modern.

Kapsel Arizona Muse - Streetstyle
Streetstyle en haarstijlen. Deze kapsels zijn trendy. Topmodel Arizona Muse, ph. Charlotte Mesman

En de haarkleuren trends?

Kapsel Aymeline Valade - Streetstyle
Streetstyle en haarstijlen. Deze kapsels zijn trendy. Topmodel en actrice Aymeline Valade, ph. Charlotte Mesman

Qua haarkleuren zagen we ook een paar opvallende trends. Zo vormt topmodel Aymeline Valade een schoolvoorbeeld van de Hygge haarkleur trend die op dit moment in zwang is. Een warmbruine haarkleur zoals die van Aymeline is op dit moment hot. Ook de root stretch color trend heeft onder de fashionista’s goed gepakt: highlights beginnen tegenwoordig niet meer bij de haarwortels. En daarmee is het probleem van uitgroei ook meteen opgelost.

Kapsel Candela Novembre - Streetstyle
Streetstyle en haarstijlen. Deze kapsels zijn trendy. Candela Pelizza, ph. Charlotte Mesman

Bekijk de haarlooks en laat je inspireren.

Kapsel Emily Ratajkowski - Streetstyle
Streetstyle en haarstijlen. Deze kapsels zijn trendy. Emily Ratajkowski, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE