Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends lente zomer 2022 | 3x Spijkerbroeken looks van de Fashion Week

3x Spijkerbroeken looks van de Fashion Week

Hoe gekleed de looks van het mode publiek tijdens de Fashion Weeks ook mogen zijn, er zitten altijd wel een aantal spijkerbroeken tussen.

Streetstyle fashion 2022
Spijkerbroeken looks zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

De laatste jaren zien we spijkerbroeken en andere denim kledingstukken weer volop op de catwalks voorbijkomen. Geldt voor de runways een soort van ‘terug van weggeweest’ (ik herinner me seizoenen waarin er nauwelijks denim werd geshowd), in de streetstyle mode is spijkergoed niet weg te denken.

Streetstyle fashion 2022
Spijkerbroeken looks zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

Spijkerbroeken domineren, seizoen na seizoen, dag na dag, het straatbeeld en zelfs tijdens de Fashion Weeks waar iedereen toch graag wat gekleder voor de dag wil komen, stuiten we elk seizoen weer op spijkergoed.

We zochten drie stylish spijkerbroeken looks voor je uit die we tijdens de Men’s Fashion Week (17 tot en met 21 juni 2022) onder het modepubliek spotten.

Streetstyle fashion 2022
Spijkerbroeken looks zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

Maar eerst even een trend die ons opviel: de tailles gaan toch echt zakken. De rechte jaren ’80 spijkerbroeken met hoge taille gaan we langzaam maar zeker achter ons laten.

Hier en daar zien we bovendien weer slim fit jeans in het modebeeld opduiken maar over het algemeen zijn de spijkerbroeken van nu nog vrij wijd.

Streetstyle fashion 2022
Spijkerbroeken looks zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

Heel geliefd is nog steeds de combinatie spijkergoed met spijkergoed. Deze total denim look zagen we zowel bij de dames als de heren terug. Top en broek zijn dan meestal in dezelfde denimkleur uitgevoerd.

Heel populair voor zomer 2022 zijn ook de gekleurde spijkerbroeken – felle kleuren, pastels en fantasieën, wit – maar als puntje bij paaltje komt, kies het modevolk toch graag voor de klassieke blauwe kleur.

Een spijkerbroek wordt niet alleen eigentijds en hip door het model dat je kiest maar ook door de combinaties die je legt. Zo kun je een zomer-2022-look creëren door je spijkerbroek te dragen met een bikinitopje met bandjes en een oversized blazer.

Je kunt je spijkerbroek ook combineren met een cut out top, een body of een korset voor een hippe, eigentijdse look.

Onder de spijkerbroeken tijdens de Fashion Weeks zul je nog maar zelden gympen of sneakers aantreffen. Met een puntige slingback met lage hak of een felgekleurde pump ben je vele malen hipper.

Bekijk de streetstyle foto’s maar eens en laat je inspireren.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE