Selfie trend uit China: sleutelbenen (ja, je leest het goed)

selfie-sleutelbeen
Collarbone selfie

Selfies zijn een hype. Vooral in Azië. Steeds weer worden er nieuwe thema’s aangeboord die in een mum van tijd ‘viraal’ gaan. Vooral China kan er op dit punt wat van. De selfie-modes volgen elkaar in een snel tempo op.

Zo was het een tijdje geleden onder de Chinese meisjes en vrouwen COOL om selfies te publiceren waarop een flinke bos OKSELHAAR geshowd werd. Het achterliggende idee? Niet. Het ging in dit geval om een Chinese online wedstrijd. In korte tijd werd het Chinese web overspoeld met selfies van donkere bossen okselhaar. Chinese vrouwen zijn altijd wel te porren voor een selfie (en een wedstrijd).

China was ook de bakermat van de ‘belly button challenge’ die je vast al wel op internet bent tegen gekomen. Massaal publiceerden Chinese meisjes selfies waarop ze met hun arm achterlangs hun rug hun NAVEL aanraakten. We kregen natuurlijk alleen de geslaagde pogingen te zien (het lijkt ons overigens best gevaarlijk om een dergelijke pose te forceren, niet doen dus!).

De ‘challenge’ wordt op internet bekritiseerd en afgekeurd vanwege de negatieve boodschap die ervan uit zou gaan. De ‘challenge’ zou suggereren dat deze pose iets over je lichamelijke vorm zegt en laat zien hoe fit je wel niet bent. Volgens experts (en niet-experts) zegt de pose echter helemaal niets over je lijn of BMI. Sommige mensen zijn nu eenmaal leniger, hebben langere armen, een flexibere schouderpartij en/of een smallere rug of taille.

Overigens is de ‘belly button challenge’ alweer zo goed als overgewaaid. Een allernieuwste selfie-rage zag de afgelopen weken het licht: de ‘collarbone selfie’. Een competitief element mag natuurlijk niet missen. Ditmaal gaat het erom om zoveel mogelijk munten met je SLEUTELBEEN op te houden.

Ook over deze trend hebben de experts (en niet-experts) wederom veel te zeggen. Het achterliggende idee zou zijn om zoveel mogelijk sleutelbeen te showen en zou dus weer met de lijn te maken hebben. Hoe het ook zij, foto’s van sleutelbenen zijn op dit moment – het is toch niet te geloven? – populair op internet. Sommige zijn overigens best grappig. Vooral die waarop de muntjes door eieren, een mobiele telefoon of een stuk zeep zijn vervangen.

Wat vinden jullie van deze selfie-hypes?

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Send this to a friend