Trendystyle.net | Fashion trends | Wat zit er allemaal in jouw tas (en wat mag eruit)?

Wat zit er allemaal in jouw tas (en wat mag eruit)?

Even een kleine test. Pak je handtas, doe ‘m open en pak je mobieltje eruit. …

Reorganiseer je handtas
Reorganiseer je handtas

Even een kleine test. Pak je handtas, doe ‘m open en pak je mobieltje eruit. Hoelang heb je erover gedaan? Heb je moeten zoeken? Heb je eerst de helft van je spullen uit de tas moeten halen, voordat je je mobiel ook maar in het zicht kreeg? Is het antwoord op de laatste twee vragen ‘Ja’, dan ben je toe aan een ‘reorganisatie’.

Je handtas is geen vuilniszak, geen vergaarbak. En toch behandelen we onze tas maar al te vaak als zodanig. We stoppen er dingen in die wel voorbestemd lijken om er nooit meer uit te komen. Losse notities, verdwaalde snoepjes, gebruikte tissues, oude lippenstiften, bierviltjes met telefoonnummers. Iedereen kent het fenomeen. Tijd om er iets aan te doen!

WEES LIEF VOOR JE TAS (EN JEZELF!)

Voordat we ingaan op de ‘reorganisatie’ van je handtas, even twee dingen die je (zouden moeten) motiveren om te ‘(re)organiseren’.

1. Regelmatig organiseren helpt om je tas mooi te houden

Herinner je je nog hoe blij je was toen je de tas kocht die je nu dagelijks gebruikt? Hoe voorzichtig je de tas behandelde? Dat wordt na verloop van tijd wel anders. Maar toch. Wil je een tas mooi houden, dan zul je ‘m moeten ‘respecteren’. Voorkom daarom dat’ie ‘uit zijn voegen barst’ door er teveel in mee te sjouwen. En houd de inhoud netjes en georganiseerd waardoor je ook kleine ongelukjes als make-upvlekken voorkomt.

2. Regelmatig organiseren voorkomt stress

In een goed georganiseerde tas is het altijd gemakkelijk om de dingen die je nodig hebt snel te vinden. Dit voorkomt stress-momenten aan de kassa als je moet betalen (en je je portemonnee niet kunt vinden) en als je telefoontje afgaat (iedereen kent het naarstige gegraai naar een luidkeels schreeuwend mobieltje wel).

DE REORGANISATIE VAN JE TAS

1. Leeg je tas

Een verloren uurtje is perfect om je tas in alle rust te organiseren. Begin ermee om je tas te legen. Helemaal. Leg alle spullen op tafel. Zo direct zal je met de reorganisatie beginnen. Maar voordat je dat doet, maak je de binnenkant van je tas schoon. Houd de tas ondersteboven boven de prullenbak om kruimels en stof te verwijderen (of gebruik een handstofzuigertje), en verwijder eventuele (make-up)vlekken. Tijdens de ‘reorganisatie’, heeft je tas alle tijd om te drogen.

2. Gooi overbodige dingen

Doe alle overbodige dingetjes weg. Terug naar de uitstalling van spulletjes op tafel. Verwijder nu alle overbodige dingen zoals papiertjes, pepermuntjes, lege kauwgumverpakkingen enzovoorts. Verwerk losse notities zoals telefoonnummers en afspraken in de rubriek van je mobieltje of je agenda en gooi ze daarna weg.

3. Maak een selectie van alle belangrijke dingen

Er zijn een aantal dingen die je standaard bij je zult moeten hebben. Je portemonnee, een identiteitsbewijs, sleutels, je mobiele telefoon, misschien je agenda (het liefst in miniformaat). Deze dingen krijgen straks hun vaste plaatsje in jouw handtas.

Voorwerpen als boeken en tijdschriften horen niet (standaard) in een handtas thuis. Ze vervormen je tas en vormen bovendien een zware belasting voor je schouders (wil je een boek meenemen, stop dat dan in een aparte tas en verdeel zo het gewicht).

4. Doe de make-upjes in een lichtgewicht etuitje

Geen handtas zonder de benodigde make-upjes. Maak een kleine selectie van alleen de meest noodzakelijke dingen. Doe de make-upjes bij elkaar in een lichtgewicht etuitje of zakje zodat je geen make-upvlekken krijgt en je je make-upjes bovendien gemakkelijk kunt vinden. Voor een snelle ‘retouch’ hoef je alleen maar het etuitje uit je tas te halen en je hebt blush, mascara, poeder en lippenstift bij de hand.

5. Ruim je tas systematisch in

Houd bij het inruimen van elke handtas die je gebruikt hetzelfde systeem aan. Vooral zijvakjes en vakjes met ritsen kunnen daarbij van pas komen. Stop je mobieltje in een zijvakje dat gemakkelijk bereikbaar is. Stop abonnementen die je vaak nodig hebt, in je portemonnee, of – misschien nog gemakkelijker – in een vakje met rits. Probeer in al je handtassen, zo mogelijk, hetzelfde systeem aan te houden.

6. Wees consequent

Wen jezelf eraan om (wat er ook gebeurt) de dingen na gebruik altijd weer op dezelfde plaats in je tas terug te doen. Zo zul je altijd alles bij de hand hebben. Dwing jezelf er verder toe om gebruikte tissues en snoepwikkeltjes direct in de dichtst bijzijnde prullenbak te gooien (je tas is, zoals gezegd, geen vuilniszak!). Als het eenmaal een gewoonte is geworden, zul je zien hoeveel profijt je van deze methode hebt.

7. Kies de juiste tas

Houd bij het kopen van een handtas al rekening met het gemak (of ongemak) dat het model je te bieden heeft. In de regel zijn de dingen in een slappe tas moeilijker te vinden dan in een wat stevigere tas. Kies de tas ook niet al te groot. Je komt alleen maar in de verleiding om steeds meer met je mee te sjouwen. En het komt je ‘organisatie’ niet ten goede.

P.S. VAN TAS VERWISSELEN, EEN GEVAARLJK MOMENT

Eén van de gevaarlijkste dingen voor een vrouw is misschien wel: van tas wisselen. Een collegaatje presteerde het eens om zich zonder paspoort aan de incheckbalie op het vliegveld te presenteren omdat ze op het laatste moment van tas verwisseld had! Je riskeert altijd dat je een vakje of voorwerp over het hoofd ziet. Tip: verwissel daarom nooit op het laatste moment van tas maar altijd tenminste één dag voor een belangrijke gelegenheid zodat je de tijd hebt om in de praktijk te ontdekken of er iets mist! Verder zal de systematische indeling van je tas (zie punt 5) je behoeden voor ‘calamiteiten’ zoals die van mijn collegaatje.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE