Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleur trends | 3x Redenen om voor een pastelroze haarkleur te kiezen

3x Redenen om voor een pastelroze haarkleur te kiezen

De pastel haarkleurtrends zijn even snel verdwenen als ze zijn opgedoken. Alleen roze haarkleuren blijven we in het straatbeeld zien. En daar is alle reden voor!

Haarkleurtrends 2022
Roze haarkleuren voor 2022. Foto ADVERSUS

De haarkleurtrends zijn – net zoals de modetrends – snel vluchtiger. Het ene moment is iedereen geobsedeerd door pastel haarkleuren, het andere moment zijn ze weer vergeten. Behalve roze haarkleuren. Die blijven we in zomer 2022, maar ook komende seizoen, zien.

Haarkleurtrends 2022
Roze haarkleuren voor 2022. Foto ADVERSUS

Maar eerst even iets over de ontwikkelingen van de afgelopen tijd in de haarkleurtrends. Herinner je je al die (parel)grijze hoofden? En groen haar, babyblauw, lila? We hebben zelfs kanariegeel en electric blue voorbijzien komen.

Haarkleurtrends 2022
Roze haarkleuren voor 2022. Pitti Uomo zomer 2023. Foto ADVERSUS

In sommige kringen worden extreme haarkleuren nog wel gedragen, en dat zal altijd zo blijven, omdat ze daar ze deel uitmaken van een levensstijl maar als we over het grote publiek, inclusief het modepubliek, hebben dan hebben we deze haarkleuren alweer achter ons gelaten.

Haarkleurtrends 2022
Roze haarkleuren voor 2022. Foto Charlotte Mesman

Behalve roze. Die haarkleur zagen we tijdens de Fashion Week in Milaan en de Pitti Uomo modevakbeurs in Florence, nog steeds voorbijkomen. Maar dat niet alleen, ook op de catwalks voor winter 2022 2023 was roze nog steeds aanwezig.

Haarkleurtrends 2022
Roze haarkleuren voor 2022. Foto ADVERSUS

Waarom redt de ene haarkleur het wel en de andere niet, is dan iets wat je je afvraagt. Wij hebben daar wel onze ideeën over:

1. Omdat roze warm in het gezicht staat en de gelaatstrekken verzacht.
2. Omdat roze bij uitstek een meisjesachtige kleur is en we roze daarom met jong associëren (dat neemt niet weg dat je roze op alle leeftijden kunt dragen, sterker nog: roze is anti-aging).
3. Omdat roze dé topkleur van 2022 is, niet alleen voor de zomer maar ook voor winter 2022 2023.

Ga je voor een roze haarkleur, dan is het natuurlijk ontzettend leuk om die kleur op je kleding af te stemmen zodat je een maximaal effect eruit sleept.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE