Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | Anti-aging beautytips voor je huid bij (extreme) zomerhitte

Anti-aging beautytips voor je huid bij (extreme) zomerhitte

Niet alleen zonnestraling laat zijn sporen achter, ook de blootstelling aan hoge temperaturen doet iets met je huid.

Anti-aging beautytips zomer
Anti-aging beautytips voor je huid bij (extreme) zomerhitte

We weten inmiddels dat we niet onbeschermd de zon in moeten gaan, maar ook de soms extreem hoge zomertemperaturen laten onze huid niet onberoerd.

Eén van de meest bekende verschijnselen bij zomerhitte is een droge huid. Door de hoge temperaturen en luchtvochtigheid transpireren we meer dan gewoonlijk waardoor de huid uitdroogt. Daar komen dan vaak ook nog eens de uitdrogende effecten van airconditioning bovenop.

Verder kunnen de adertjes uitzetten en kunnen huidproblemen als couperose en rosacea opspelen. Bovendien kan de huid meer talg gaan produceren waardoor de poriën verstopt kunnen raken en de huid kan ontsteken.

Je kunt je huid natuurlijk wel een handje helpen om al deze ongewenste effecten te voorkomen, te verhelpen of te verzachten.

 1. Allereerst is het beter om je huid langzaam aan de warmte te laten wennen. Met andere woorden: zoek de koele en schaduwrijke plekjes op.
 2. Een product met UV-filter is natuurlijk altijd een must, ook in de schaduw. Breng het product zo nodig meerdere malen aan. Gebruik je een foundation, kies dan een lichte zomerformule (sommige make-up merken zijn hier zelfs in gespecialiseerd!), liefst ook met een UV-filter.
 3. Hydrateren is een sleutelwoord. Gebruik zowel ’s morgens als ’s avonds een vochtinbrengend product.
 4. Vooral formules in gel zijn bij heet zomerweer geschikt. Ze hydrateren je huid, dekken je huid niet af (dit ook in geval met het transpireren) en voorkomen verstopte poriën.
 5. Niet alleen je crèmes maar ook je reinigingsmelk kun je in de zomer beter door een gel vervangen.
 6. Is je huid vet of gecombineerd, gebruik dan zo nodig een talgregulerend product.
 7. In geval van rosacea/pukkeltjes kun je ook een serum op basis van betahydroxyzuren, BHA, bijvoorbeeld salicylzuur, gebruiken. Salicylzuur is van de familie van aspirine en heeft een ontstekingsremmende werking.
 8. In geval van droogtelijntjes en zonschade kan een serum op basis van alfahydroxyzuren, AHA (melkzuur, glycolzuur) uitkomst bieden. Deze zuren hebben een exfoliërende werking, stimuleren de celvernieuwing en verbeteren de vochtbalans.
 9. Scrub je huid ook in de zomer één keer per week om dode huidcellen te verwijderen en je huid fris en schoon te houden. Wees niet bang dat je je zongekuste teintje ermee weg wrijft. Die wordt er juist mooier (minder vaal) van.
 10. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende drinkt. Niet alleen voor de vochtinbreng maar ook omdat dit voorkomt dat je oververhit raakt. Kortom, drinken helpt om je lichaamstemperatuur constant te houden. Ook je huid heeft hier belang bij want grote temperatuursverschillen doen je huid geen goed.
 11. Kalmeer een oververhitte huid met aloë vera, compressen met kamille of de klassieke plakjes komkommer.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE