Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleuren en nail art ideeën voor de winter

Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleuren en nail art ideeën voor de winter

De nagellak trends voor winter laten zich heel eenvoudig samenvatten: we gaan voor nude tinten …

Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter. Show: Angelo Marani, ph. Mauro PIlotto

De nagellak trends voor winter laten zich heel eenvoudig samenvatten: we gaan voor nude tinten of voor diepe en donkere kleuren. De mood is dus heel klassiek en zonder al te veel tierlantijnen. Verder zien we dit seizoen – vooral ook voor de Feesten – veel metallics, met name zilver en goud, maar altijd met een stijlvolle twist.

Nagellak kleuren: nude tinten

Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter. Show: Au Jour Le Jour, ph. Mauro Pilotto
Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter. Show: Angelo Marani, ph. Mauro PIlotto

Nude tinten zijn al een paar seizoenen heel populair en tijdens de Fashion Weeks voor deze winter leken de modeontwerpers er niet genoeg van te kunnen krijgen. De meest favoriete trend is om die nude tint te kiezen die past bij je eigen huidkleur. Heel mooi natuurlijk, maar houd in dit geval wel rekening met de verkleuring van je huid in de winterkou. Als je handen snel rood worden, ga dan liever voor een wat donkerdere nagellak omdat je nagels anders te licht bij je huid afsteken.

Nagellak kleuren: donkere kleuren

Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter. Fashion: Les Copains, ph. Charlotte Mesman

Als we het over donkere kleuren hebben, denken we deze winter vooral aan klassiekers als bordeauxrood, donkergrijs en zwart. Het zijn kleuren die het in de winter altijd goed doen, zelfs in de meest barre winterkou.

Verder is helrood natuurlijk altijd een optie. Je mag er dit seizoen mee spelen, bijvoorbeeld door er een wit maantje in te zetten.

Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter

Nagellak kleuren: zilver en goud

Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter. Show: Cividini, ph. Charlotte Mesman
Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter. Show: Celine, ph. Charlotte Mesman
Nagellak trends 2018
Nagellak trends 2017 2018. Nagellak kleurtjes en nail art ideeën voor de winter. Show: Byblos, ph. Mauro Pilotto

Zilver en goud zijn deze winter ook populair. Zilverkleurige nagels zijn superchic. Ook een enkel zilver- of goudkleurig lijntje over nude nagels of een doorzichtige lak is heel mooi. Dit soort lijntjes zijn tegenwoordig heel gemakkelijk te maken met ‘striping tape’, smalle reepjes tape in metallic kleuren (of andere tinten) die je op je nagels plakt en die als versieringen fungeren. Zo krijg je gegarandeerd mooie rechte strepen. Een top coat erover en klaar ben je!

Heb je geen ‘striping tape’ in huis, dan kun je ook andere soorten plakband gebruiken, zoals schilderstape (misschien heb je die al in huis). Lak eerst je nagels met de kleur die je als ondergrond wilt hebben. Dat kan doorzichtig zijn maar ook een nude kleur of een heel donkere kleur. Plak dan smalle reepjes schilderstape op je nagels (het is even knippen en plakken maar iedereen kan het). Je gebruikt de tape dus als een soort sjabloon. Waar je de tape plakt, houd je de ondergrondkleur. Het onbedekte deel van je nagels kleur je met een zilver- of goudkleurige nagellak voor zilver- of goudkleurige strepen (natuurlijk kun je ook een andere kleur gebruiken).

Even de stappen op een rijtje als je tape als sjabloon gebruikt:

  • Lak je nagels met de basiskleur en laat de lak goed drogen.
  • Gebruik de schilderstape als sjabloon. Wil je één smalle streep, plak dan de rest van je nagels af en laat alleen een smalle streep vrij. Je kunt natuurlijk ook meerdere strepen maken.
  • Druk de tape goed aan. Dat is heel belangrijk want anders kruipt je contrasterende nagellak onder de tape.
  • Lak de gehele nagel met de kleur van de streep (zilver of goud, of ook een andere kleur). Laat de lak goed drogen en verwijder dan de tape.
  • Fixeer het resultaat met een top coat. Klaar ben je!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE