Trendystyle.net | Fashion trends | Intelligent shoppen voor het winterseizoen. 6 Tips

Intelligent shoppen voor het winterseizoen. 6 Tips

Helaas is het saldo op onze bankrekening meestal niet in harmonie met de prijskaartjes die …

Shopping
Intelligent shoppen voor het winterseizoen

Helaas is het saldo op onze bankrekening meestal niet in harmonie met de prijskaartjes die we in de etalages van de meest trendy boetieks met merkkleding zien. Als een spijkerbroek al snel 120 euro kost, hoe kunnen we dan ook nog een bloesje, een paar schoenen en een tasje kopen? Praktisch onmogelijk!

Tenminste, als je niet een dijk van een salaris (of een rijke man!) hebt, of je een beroemdheid bent. In dat laatste geval zullen de ontwerpers in de rij staan om je te mógen kleden. Maar dat is maar voor weinigen weggelegd. Gewone stervelingen (zoals wij) die van mooie kleren en trendy accessoires houden, en het nieuwe seizoen tegemoet willen zien met een up-to-date garderobe, zullen het ander anders moeten aanpakken (en vooral keuzes moeten maken).

Hier zijn een paar adviezen die je kunnen helpen om er – ook met een beperkt budget – het komende seizoen ‘duur’ en trendy bij te lopen.

1. Laten we beginnen met je kapsel. Wat heeft een kapsel nu met kleding te maken? Zou je denken. En toch… Het heeft er alles mee te maken. Want als je een goed model in je haar hebt, en er een geraffineerd kleurtje doorheen hebt laten doen, dan heb je direct al een trendy look, en zie je er zelfs in een versleten spijkerbroek goed uit. Of anders gezegd, als je haar een ‘ouderwetse’ coupe heeft, dan hoef je eigenlijk ook geen trendy kleding te kopen, want die verliezen dan het gewenste effect. N.b. Bespaar niet op de kapper. Ga naar een trendy en ervaren kapper.

2. Maak duidelijke en goed overdachte keuzes, en combineer. Zo kun je je beperken tot één trendy broek en één trendy rok – als het budget het toelaat: van je lievelingsmerk of ontwerper – die je verder combineert met truitjes en vestjes die je nog in de kast hebt hangen. Overdenk je keuze goed voordat je je portemonnee trekt. Is het kledingstuk van je keuze echt trendy? Is het te zien dat het van het nieuwe seizoen is, frist het je garderobe echt op en valt het goed te combineren? Kortom, is het ‘vernieuwend’? Kies verder met zorg de maat. Dit moet een investering zijn waar je het hele seizoen plezier van zult hebben.

3. Investeer in een mooie winterjas. Dit is het kledingstuk dat je het komende seizoen het meest zult gaan dragen. Zoek een trendy model uit en ga voor een exemplaar dat zich praktisch met iedere outfit laat combineren. De prijs speelt natuurlijk een rol bij je aankoop. Maar let ook op de kwaliteit, de vormgeving en het materiaal. In een belangrijk item als een winterjas kun je beter iets meer investeren (dan maar een truitje minder) omdat dit kledingstuk je look maakt (of breekt). Een jas die halverwege het seizoen al ‘kaal’ is, staat nu eenmaal erg armoedig.

4. Met weinig maar zorgvuldig uitgezochte kledingstukken kom je de winter trendy en zonder al te veel economische kleerscheuren door. Ga intelligent te werk. Recycle kledingstukken van de vorige winterseizoenen door ze met up-to-date kledingstukken te combineren. Wees wel kritisch. Als een kledingstuk qua vorm en/of kleur uit de mode is, hang het dan resoluut terug achter in de kast. Misschien dat het over een paar seizoenen wel weer in de mode is…

5. Schoeisel maakt een belangrijk deel van je look uit. Een paar trendy laarzen waar je bovendien ook nog goed op kunt lopen, zijn een must voor iedere winter en vormen altijd een goede investering. Zit er na die aankoop nog iets in de portemonnee dan zou je voor een paar sexy pumps kunnen gaan.

6. Ga voor up-to-date accessoires. Accessoires zijn in de regel minder duur dan kleding. Bovendien zijn ze perfect om je garderobe mee te updaten. Ga voor een trendy tas, een leuke riem of een grappige wollen muts, sjaal en handschoenen in de modekleuren van het moment. Je zult er de hele winter plezier van hebben.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE