Trendystyle.net | Fashion trends | Fashion trends herfst winter 2020 2021 | Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten voor je outfit (en de kerstboom!)

Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten voor je outfit (en de kerstboom!)

Het is de winter van de klassiekers! Volgens de modetrends voor herfst winter 2020 2021 gaan we zelfs weer aan de tartan ruit. Ook als kerstboomversiering :-)

Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten
Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten. Foto’s van links naar rechts: Celine, Saint Laurent, Etro

Celine, Saint Laurent, Alexander McQueen, Etro, Burberry (of course!), Versace. Allemaal kwamen ze met tartan ruiten, of een interpretatie daarvan, voor winter 2020 2021. Ruiten tegen een rode achtergrond vieren de boventoon maar bij Celine bijvoorbeeld zagen we ook de bekende donkerblauw-met-groene Schotse ruit. Klassieker kan gewoon niet!

Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten
Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten. Modeshow: Etro. Foto: Mauro Pilotto

En toch ging er natuurlijk wel een modern sausje overheen. Bekijk de foto’s maar eens. De geruite oversize blazer bij Etro heeft franjes (hot, hot, hot!) en wordt met een brede ceintuur over (enkel) een wit chemisier-overhemd gedragen. Dit soort ‘ik ben mijn broek/rok vergeten’-outfits zagen we deze zomer al en zetten deze winter door (met een paar hoge laarzen eronder heb je een alternatieve modelook voor de Feesten!).

Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten
Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten. Photo: courtesy of Saint Laurent

Saint Laurent ging voor een interessante interpretatie van de klassieke Schotse ruit, en combineerde ruit met ruit met ruit (respectievelijk: colbert, sjaal, blouse) met daaronder – nu komt het! – donkerblauwe latex leggings!

Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten
Modetrends winter 2020 2021. Tartan ruiten. Photo: courtesy of Celine

Celine gooide het over een andere boeg. Hedi Slimane combineerde een broekrok in Schotse ruit (kan het klassieker!) met een superchique witte blouse, een fluwelen colbert en plateauschoenen. Seventies op en top, en toch eigentijds.

Schotse ruiten als ultieme modetrend voor winter 2020 2021 dus. Niet alleen voor je mode-outfit maar ook voor de Kerstboom! Strik erop los op met geruite linten en pak de kerstcadeaus in met ruitenpapier. Dit klassieke patroon staat voor cozy en huiselijkheid. Welke fantasie is geschikter voor deze tijd dan tartan?

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE