Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trends zomer 2021 | Modetrends 2021. Vier de lente in zonnig geel. Zo draag je deze kleur!

Modetrends 2021. Vier de lente in zonnig geel. Zo draag je deze kleur!

Lente, zomer. Tijd voor geel! Botergeel, citroengeel, vanillegeel. Vier de komst van het mooie seizoen met de allernieuwste modekleur voor zomer 2021.

Modetrends 2021. Vier de lente in het geel
Modetrends 2021. Vier de lente in het geel. Foto’s van links naar rechts: Salvatore Ferragamo, Versace, Etro, Sportmax, Kenzo

Elk jaar roept de kleurspecialist Pantone een topkleur, de kleur van het jaar, uit. Voor 2021 is dat (opvallend genoeg) een kleurcombinatie: lichtgrijs met een zachte geeltint die ‘Illuminating’ wordt genoemd. Hoewel we deze kleurcombinaties als zodanig niet veel op de catwalks voor lente zomer 2021 hebben teruggezien, was geel op zich op de runway wel goed vertegenwoordigd. Gelukkig maar, want van geel, de kleur van zonneschijn en citroenen, worden we blij!

Modetrends 2021. De nieuwste modekleuren
Modetrends 2021. De nieuwste modekleuren. Foto: Etro
Streetstyle mode 2021. 10x Modetrends voor zomer 2021. Influencer Leonie Hanne
Streetstyle mode 2021. 10x Modetrends voor zomer 2021. Influencer Leonie Hanne. Foto: Charlotte Mesman

Laten we de geelkleuren voor 2021 eens onder de loep nemen. Twee geeltinten springen er met kop en schouders bovenuit: 1. botergele of vanillevlagele tinten die voor ‘Illuminating’ zouden kunnen doorgaan en 2. frisse citroengele kleuren.

Modetrends lente zomer 2021. Trend alert: hands free. Grote zakken en praktische tasjes
Modetrends 2021. Vier de lente in het geel. Photo: courtesy of Kenzo
Modetrends 2021. Vier de lente in het (paas)geel
Modetrends 2021. Vier de lente in het geel. Photo: courtesy of Michael Kors

De zachtgele kleuren zijn chic en eigentijds. Ze liggen in het verlengde van de neutrals die al een paar jaar in de mode zijn. Wij vinden ze het mooist als je ze tonsuurton draagt. We denken daarbij aan broekpakken, joggingpakken maar ook lange rokken met (voor de lente) en zomertruien in dezelfde kleur.

Modetrends 2021. Vier de lente in het geel
Modetrends 2021. Vier de lente in het geel. Photo: courtesy of Valentino

De frisse citroenkleuren zijn vrolijk en feestelijk. Je slaat op zonovergoten dagen een goed figuur mee maar ook niet-uitbundige lentedagen maak je er jezelf en omstanders blij mee. Vooral lange, gele jurken zijn hot! Zolang de temperaturen nog voorjaarachtig fris zijn, kun je ze met hoge laarzen en een groot vest dragen.

Modetrends 2021. Vier de lente in het geel
Modetrends 2021. Vier de lente in het geel. Photo: courtesy of Boss

Geeltinten komen dit seizoen in effen kleuren maar ook met bloemenfantasieën. Een snelle manier om geel in je outfit te verwerken, is er een geel modeaccessoire aan toevoegen. Op de catwalks voor lente zomer 2021 zagen we verschillende gele tassen voorbijkomen. Ze waren in tint met de outfits of contrasteren er juist mee.

Stijltips: combineer citroengeel met botergeel voor een chique effect. Combineer geel met paars voor een op-en-top lentelook.

Modetrends voorjaar 2021. 9x Ideeën voor jouw lentelook
Modetrends voorjaar 2021. 9x Ideeën voor jouw lentelook. Photo: courtesy of N21 SS 2021

Bekijk de foto’s maar eens en laat je inspireren.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE