Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up trend: sproetjes zijn HOT!

Make-up trend: sproetjes zijn HOT!

Altijd al je sproetjes gehaat, dan komt hier de trend die alles anders maakt. Sproeten …

nepsproeten-600

Altijd al je sproetjes gehaat, dan komt hier de trend die alles anders maakt. Sproeten zijn in. Sproeten zijn zo trendy dat we ze zelfs gaan faken net zoals we dat eens met de tache de beauté van Cindy Crawford deden.

Eigenlijk verbaast deze trend me niets. Sterker nog, ik voelde ‘m al aankomen. Een teken aan de wand was dat ikzelf tijdens een fotoshoot waarvoor ik de make-up deed een model met sproetjes zo min mogelijk foundation gaf om er maar voor te zorgen dat haar sproetjes zichtbaar bleven.

Dit idee moet ik backstage bij de shows opgevangen hebben waar lichte, vloeibare foundations de trend zijn en er dus steeds meer sproetjes te zien zijn. De ‘kusjes van de zon’ worden niet meer weggeplamuurd! En ‘kusjes van de zon’ zijn er tegenwoordig backstage veel te zien, want roodharige modellen zijn hot! Zoals Magdalena Jasek. We weten niet of ze haar sproetjes ooit heeft gehaat, maar feit is dat zij er nu geliefd om is!

magdalena-jasek
MAGDALENA JASEK

Een ander teken aan de wand waren de opgetekende sproetjes die ik op één van de catwalks bij de Milan Fashion Week zag. Iets wat ik al gelijk erg leuk vond. De sproetjes zagen er heel nep uit maar nogmaals, het was een teken aan de wand.

nepsproeten-01
NEPSPROETJES OP DE CATWALK

Een ander element dat mij richting zichtbare sproetjes leidde, was het interview met Michele Magnani, senior make-up artist van M.A.C die mij vertelde dat we dit seizoen bewust kleine ‘schoonheidsfoutjes’ in de make-up gaan inbouwen om daarmee te suggereren dat je in het geheel géén foundation op hebt.

Je kunt bijvoorbeeld je huid heel mooi opmaken en alleen onder je ogen wat minder foundation aanbrengen. De mensen merken dit onbewust op en trekken meteen de conclusie dat je ‘dus helemaal niet bent opgemaakt’. Met andere woorden: ze denken dat je dat mooie huidje van jezelf hebt. Dit geldt natuurlijk ook voor sproetjes. Laat ze door een lichte foundation heenkomen en je lijkt onopgemaakt.

Of… en op dit punt zijn we dus aangekomen: teken nep-sproetjes op je gezicht! Ga voor valse sproetjes die het idee van een onopgemaakte, zongekuste huid wekken. Het is een heel handige manier om onnatuurlijk ogende make-up een natuurlijker aanzien te geven. Nepsproetjes zijn bovendien een fantastische manier om ouderdomsvlekken te camoufleren. Teken er een paar sproetjes bij en het geheel oogt opeens veel jonger.

Niet gecharmeerd van het idee en nog steeds vastgeroest in de gedachte dat sproeten niet mooi zijn? Dan even een snelle opsomming van schoonheden met sproeten: Lindsay Lohan, Gisele Bündchen, Kate Moss, Mischa Barton, model Cintia Dicker. Overtuigd? Dan nu een paar praktische tips.

Voor het tekenen van de sproetjes kun je het beste een vrij licht wenkbrauwpotlood gebruiken. Daarmee maak je vlekjes rond je ogen en je neus. Voor een natuurlijk effect maak je de sproetjes wat onregelmatig van vorm en zorg je er ook voor dat de afstand onderling onregelmatig is.

Om je een idee te geven hebben we er een paar foto’s bijgezocht van modellen met sproetjes (wie weet of ze echt zijn? – vast wel!) zodat je er een beetje een idee van krijgt waar de sproetjes te plaatsen… Bekijk de foto’s hieronder maar eens.

sproeten-01
MODEL MET SPROETJES OP DE NEUS EN WANGEN
sproeten-02
MODEL SOPHIE TOUCHET MET KLEINE, LICHTE SPROETJES ROND DE OGEN EN OP HET VOORHOOFD

Het lijkt ons wel handig om een waterproof potlood te kiezen om te voorkomen dat je sproeten tegen het einde van de dag halverwege je kin hangen! Overigens schijnt het dat Topshop al speciale potloden om sproeten mee te tekenen in het assortiment heeft. Dus lukt het niet met je wenkbrauwpotlood, dan weet je waar je moet zijn :-)

Door: Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE