Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up. Dit backstage geheim voor een stralende huid moet je kennen!

Make-up. Dit backstage geheim voor een stralende huid moet je kennen!

Tijdens de afgelopen Milan Fashion Week showden de modecollecties voor zomer 2018, maar in plaats …

Make-up zomer 2018
Make-up backstage bij N21, make-up artist: Tom Pecheux voor M.A.C, ph. Charlotte Mesman

Tijdens de afgelopen Milan Fashion Week showden de modecollecties voor zomer 2018, maar in plaats van langs de runway te zitten om de collecties te bewonderen (ze waren supermooi!) ging ons team backstage om te fotograferen en interviews te doen. Al pratende met de visagisten werd me al snel duidelijk dat de focus ook in de make-up voor zomer 2018 vooral op de huid ligt.

De huidjes moeten supergaaf, glad en glanzend zijn, maar niet meer zoals een paar jaar geleden toen we het er met al die glos en glans vrij dik bovenop legden. De komende tijd gaan we het veel subtieler aanpakken. De huid moet van binnenuit stralen, moet er goed gehydrateerd en fris uitzien, en ook heel natuurlijk.

Make-up zomer 2018
Make-up backstage bij N21, make-up artist: Tom Pecheux voor M.A.C, ph. Charlotte Mesman

Bij N.21 zagen de huidjes van de modellen er zo beeldig en porseleinachtig uit (je zou er ‘skin envy‘ van krijgen!) dat ik wel aan topvisagist Tom Pecheux moest vragen wat hij daarvoor gebruikt had. En misschien heb ik met die vraag een heel kostbaar backstage geheim los gekregen. Tom Pecheux antwoordde dat hij verschillende producten had gebruikt, al naar gelang de huid van de modellen, maar dat die producten eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Hij wil de huid van de meisjes niet ‘dichtmetselen’, om het zo maar te zeggen.

Make-up zomer 2018
Make-up backstage bij N21, make-up artist: Tom Pecheux voor M.A.C, ph. Charlotte Mesman

Ik houd van september huidjes‘, zei de topvisagist. ‘De huid is ontspannen van de zomer en de vakantie en er lig een lichte gloed van de zon over.‘ Die afterglow wil Pecheux versterken en dat doet hij niet met foundations en poeders maar met… olie. ‘Je weet dat ik heel erg van olie houd’, zei hij. ‘Ik begin een make-up altijd met het inmasseren van olie in de huid.

Het is waar. Al die jaren dat ik backstage bij de shows ga, heb ik Tom de gezichtshuid van de modellen zien masseren, iets wat backstage waar alles snel moet best bijzonder is. En het geheim is dus olie. Ik ga het proberen! Jullie?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE