Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | Mag ik u iets vragen?

Mag ik u iets vragen?

Mag ik u iets vragen? Waar heeft u dat gekocht? Ik zit met een dilemma. …

Kledingmerk vragenMag ik u iets vragen? Waar heeft u dat gekocht?

Ik zit met een dilemma. Gisteren zag ik op straat een meisje met een jurk die ik direct van haar had willen kopen. Ik had al urenlang geshopt en niets gevonden wat ik leuk vond en daar loopt zij in haar lichtblauwe jurkje met subtiele luipaardprint. Waar heeft ze die jurk in hemelsnaam gekocht?

Ik had het haar willen vragen maar ik heb het niet gedaan. Jammer want nu is de kans op die jurk voor mij verkeken. Of ik moet wel heel veel geluk hebben en ‘m toevallig ergens tegenkomen.

Wat is de regel in dit soort situaties eigenlijk? Ik heb wat gegoogled maar ben zo snel niet echt nuttige informatie tegen gekomen. En daarom formuleer ik mijn eigen regels:

  1. In de regel lijkt het me niet echt gepast om zomaar op iedereen af te stappen en te vragen waar ze iets gekocht hebben, maar als het echt gaat om iets dat ik wil hebben en waarvan ik denk dat ik het ook echt kan kopen, dan laat ik de volgende keer de kans niet meer schieten en vraag ik het. Oh yes!
  2. Tenzij… ik de persoon die ik wil aanspreken met mijn vraag stoor. Ik laat het dus zitten als iemand bezig is een trein of bus te pakken, diep met een ander in gesprek is, aan de telefoon is, bij de kassa staat. Kortom, het is belangrijk om een juist moment af te wachten. Komt het niet, dan gaat het over.
  3. Recht op je doel af. Een goede opening is, denk ik, een compliment (dat niet anders dan gemeend kan zijn) en daarna direct de vraag zodat degene die je voor je hebt direct weet wat je van hem of haar wilt.
  4. Ik zou niet meer dan één merk of winkelnaam vragen, maar niet de hele outfit van iemand afgaan.
  5. In besloten kringen, bijvoorbeeld op een party of bruiloft, zou ik er tweemaal over nadenken. Je weet niet wie je voor je hebt en zou later nog wel eens met deze persoon te maken kunnen krijgen. Beter eerst terrein aftasten J
  6. Verder is het ook goed om even na te denken hoe je op iemand afstapt. Met rustige bewegingen en het lijkt me goed om iemand in ieder geval niet van achteren te benaderen.
  7. Het hangt ook van de persoon af die je wilt aanspreken. Met een beetje psychologie kun je wel inschatten of iemand gevleid of geïrriteerd zal reageren.
  8. Gelukkig is er één omgeving waar je wel altijd kunt vragen wat iemand aanheeft: bij de modeshows. Het modepubliek zit zo ongeveer op deze vraag te wachten!

Stappen jullie op straat wel eens op een onbekend iemand af om te vragen waar hij of zij iets gekocht heeft of misschien zijn of haar haar heeft laten doen? Wat zijn jullie ervaringen? Wij zijn benieuwd!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE