Trendystyle.net | Psychologie | Maak van de grijze herfstdagen een feest

Maak van de grijze herfstdagen een feest

I’m singing in the rain – Herfst… korte, donkere, grauwe – soms zelfs regenachtige en stormachtige – …

Herfst
Maak van de grijze herfstdagen een feest

I’m singing in the rain – Herfst… korte, donkere, grauwe – soms zelfs regenachtige en stormachtige – dagen. De zomer is inmiddels een verbleekte herinnering en enkel de gedachte aan de lange, koude winter die voor de deur staat, bezorgt je kippenvel. Maar zo erg hoeft het toch allemaal niet te zijn? We stelden een recept voor je samen om de herfst met blij gemoed door te komen.

Een flinke scheut optimisme

Ga niet bij de pakken neerzitten en laat je niet klein krijgen door het sombere weer en de lage temperaturen. Denk positief. Spreek niet over ‘herfst’ maar over ‘nazomer’, zeg tegen jezelf dat regen en wind het er binnen ‘des te knusser’ op maken en verwen jezelf met een troostende, warme chocolademelk.

Een extra dosis aandacht voor je lichaam

‘Je lichaam is geen machine’, zegt mijn moeder altijd. Het heeft tijd nodig om zich aan te passen en je moet het altijd en overal respecteren. Vooral in een overgangsseizoen als de herfst heeft je lichaam extra aandacht nodig. Verwen je lichaamshuid met een voedende crème, bescherm je gezichtshuid en handen tegen kou en wind, verwarm lichaam en geest ’s avonds met een geurig, warm bad (bij kaarslicht!) en duik wat eerder je mandje in voor extra energie.

Een grote ‘schep’ vitaminen

Niemand heeft zin in een zere keel en een ontsierende, rode neus… Wapen je tegen verkoudheid en griepjes met groenten en (herfstig) fruit, en misschien wel een vitaminenpreparaat. Zorg voor voldoende nachtrust en beperk stress door nu eens niet al te veel hooi op je vork te nemen.

Een handjevol herfstige accessoires

Met een kleurige paraplu, een paar fleurige en regenbestendige kaplaarzen en een trendy trenchcoat kan je de regen met flair trotseren. Investeer in een modieuze en praktische ‘regenoutfit’. Het maakt de herfst er zoveel aangenamer op. ‘I’m singing in the rain’… Weet je nog?

Een ‘pondje’ gezelligheid

We zouden het al: treed de herfst positief tegemoet. Sluit de herfst niet buiten, maar haal dit seizoen met al zijn gezelligheid in huis. Vul de keukenkastjes met druiven, noten, de eerste sinaasappels en mandarijnen, en chocola. Kook en bak gerechten met paddenstoelen die je huis met een heerlijke geur vullen. Verwissel je rosé voor een volle, rode wijn. Koop takken met bessen voor op de tafel, update je interieur met zwarte accessoires (heel trendy) en steek ’s avonds donkerbruine of zwarte kaarsen aan voor een intieme sfeer. De herfst is zo slecht nog niet!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE