Trendystyle.net | Culinair | Les 4 Japans eten: zeedruiven en sinaasappelbier

Les 4 Japans eten: zeedruiven en sinaasappelbier

Mijn vriendin Tomoko San leert mij Japans eten. En dat is echt niet gemakkelijk :-) …

japans-eten-umibudo
Umi-budo’, letterlijk ‘zeedruifjes’

Mijn vriendin Tomoko San leert mij Japans eten. En dat is echt niet gemakkelijk :-)

We hadden voor 8 uur ’s avonds afgesproken maar ik was te laat. Drama. Japanners komen niet te laat. Duizend excuses zijn hier op z’n plaats en op z’n minst moet je een paar keer ‘Gomen nasai’ zeggen en diep buigen, de ogen neergeslagen, het hoofd omlaag, de armen in de schoot… Ja, ze leert het me allemaal en drukte mijn hoofd krachtig naar beneden!

Voor vandaag stond de keuken van Okinawa, hoofdeiland van de Riukiu-eiland in het zuiden van Japan (ook wel de meest gezonde plek ter wereld), op het programma.

japans-eten-si-kuwasa-beer
Si-kuwasa Beer, een mix van bier en sinaasappelsap!

Ik heb de meest wonderbaarlijke dingen gegeten! Heb je ooit van umi-budo, letterlijk ‘zeedruiven’ gehoord? Nu, je haalt ze zo uit de zee van Okinawa. Het zijn kleine trosjes zeewier met minuscule doorzichtige groene balletjes (die lijken op heel kleine steureitjes, maar dan groen). Maar het heeft dus helemaal niets met viseitjes te maken. En je hoeft er niets aan te doen om ze klaar te maken. Alleen maar te eten. Ik kan je de smaak niet beschrijven. Maar ik was vooral onder de indruk van de schoonheid van dit zeewier.

japans-eten-goya
Goya-chapuru, zo gezond!

En oh, dat bier met sinaasappelsap! Si-kuwasa Beer, om precies te zijn. Het is typisch iets uit Okinawa (heel tropisch), maar thuis zelf gemakkelijk na te doen. Eenderde sinaasappelsap, zei Tomoko San, en verder bier (Asahi natuurlijk). Echt eens proberen!

En verder moest ik goya-chapuru eten. Goya is zoiets als ‘bitterkomkommer’ (het gaat allemaal niet zo gemakkelijk met de electronische ‘dic’) en smaakt inderdaad heel bittter maar is volgens Tomoko San super gezond. Goya-chapura is een mix van goya, tofu en eieren. Ook dit gerecht was verrukkelijk (vooral de goya vond ik heerlijk).

japans-eten-mimi-ga
‘Mimi-ga’, varkensoren, rijk aan collageen en dus goed voor de huid

Meer moeite had ik met mimi-ga, varkensoren, volgens Tomoko San rijk aan collageen en dus heel goed voor de huid. Ik heb mijn best gedaan! Heel krokant, moet ik zeggen :-) Maar het mooiste (en lekkerste) van deze avond waren die minuscule zeedruifjes. Zo schattig en zo lekker!

Tomoko woont inmiddels weer in Tokio waar ze in de sfeervolle omgeving van het Todoroki Ravine Park kookcursussen (casadetomokita.com) geeft voor iedereen die Japans wil leren koken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE