Trendystyle.net | Liefde en relaties | Last minute moeders. Moeders van boven de veertig. Wat vind jij ervan?

Last minute moeders. Moeders van boven de veertig. Wat vind jij ervan?

De wetenschap opent steeds meer deuren voor zwangerschappen rond en zelfs na de veertig. Vips …

Last minute moeders
Last minute moeders. Moeders van boven de veertig. Wat vind jij ervan?

De wetenschap opent steeds meer deuren voor zwangerschappen rond en zelfs na de veertig. Vips in de hele wereld grijpen deze kans graag aan maar ook steeds meer ‘normale’ vrouwen wagen zich na hun veertigste nog aan een kind. De media wakkeren deze ‘verlate kinderwens’ aan met succesverhalen over zwangere vrouwen van middelbare leeftijd. Voordat je in hun voetsporen treedt, is het misschien goed om je even te bezinnen. Een paar voorbeelden om je aan het denken te zetten:

  • Reken eens uit hoe oud je zult zijn als je kind naar de basisschool gaat. En naar de middelbare school. Reken niet uit hoe oud je zult zijn als je zoon of dochter naar de universiteit zal gaan. Dan vergaat de lust om na je veertigste zwanger te worden je meteen.
  • Stel je eens voor dat je dag en nacht in de weer bent met een kind, dat je dag en nacht tekenfilms moet kijken en boeken moet voorlezen. Vraag je af of je dat eigenlijk wel wilt.
  • Denk eens aan je leven zoals het er nu uitziet. Uit eten met
    vrienden, reizen, romantische etentjes, even snel een bioscoopje pakken. Vrijheid,
    blijheid. Vraag jezelf af of je dit allemaal wilt opgeven.
  • Je zult zo ongeveer in de menopauze zijn als je zoon of dochter naar de basisschool gaat. Zullen je hysterische aanvallen te wijten zijn aan zijn of haar schoolresultaten of zullen het de hormonen zijn?
  • Als je kind zijn eerste date heeft, krijg jij te maken met de eerste tekens van ouderdom en zijn je herinneringen aan je eerste liefde allang vervlogen.

Misschien hebben we het hier allemaal een beetje negatief afgeschilderd en houden jullie er een heel andere mening op na. Wat vinden jullie van zwanger na je veertigste? Zijn jullie een ‘last minute’ moeder? En wat zijn jullie ervaringen? Mail je reactie naar tsnl(at)trendystyle.net – Vervang (at) door @

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE