Last minute moeders. Moeders van boven de veertig. Wat vind jij ervan?

Last minute moeders
Last minute moeders. Moeders van boven de veertig. Wat vind jij ervan?

De wetenschap opent steeds meer deuren voor zwangerschappen rond en zelfs na de veertig. Vips in de hele wereld grijpen deze kans graag aan maar ook steeds meer ‘normale’ vrouwen wagen zich na hun veertigste nog aan een kind. De media wakkeren deze ‘verlate kinderwens’ aan met succesverhalen over zwangere vrouwen van middelbare leeftijd. Voordat je in hun voetsporen treedt, is het misschien goed om je even te bezinnen. Een paar voorbeelden om je aan het denken te zetten:

 • Reken eens uit hoe oud je zult zijn als je kind naar de basisschool gaat. En naar de middelbare school. Reken niet uit hoe oud je zult zijn als je zoon of dochter naar de universiteit zal gaan. Dan vergaat de lust om na je veertigste zwanger te worden je meteen.
 • Stel je eens voor dat je dag en nacht in de weer bent met een kind, dat je dag en nacht tekenfilms moet kijken en boeken moet voorlezen. Vraag je af of je dat eigenlijk wel wilt.
 • Denk eens aan je leven zoals het er nu uitziet. Uit eten met
  vrienden, reizen, romantische etentjes, even snel een bioscoopje pakken. Vrijheid,
  blijheid. Vraag jezelf af of je dit allemaal wilt opgeven.
 • Je zult zo ongeveer in de menopauze zijn als je zoon of dochter naar de basisschool gaat. Zullen je hysterische aanvallen te wijten zijn aan zijn of haar schoolresultaten of zullen het de hormonen zijn?
 • Als je kind zijn eerste date heeft, krijg jij te maken met de eerste tekens van ouderdom en zijn je herinneringen aan je eerste liefde allang vervlogen.

Misschien hebben we het hier allemaal een beetje negatief afgeschilderd en houden jullie er een heel andere mening op na. Wat vinden jullie van zwanger na je veertigste? Zijn jullie een ‘last minute’ moeder? En wat zijn jullie ervaringen? Mail je reactie naar tsnl(at)trendystyle.net – Vervang (at) door @

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

3 gedachten over “Last minute moeders. Moeders van boven de veertig. Wat vind jij ervan?”

 1. Niet iedereen KIEST ervoor om zo laat pas zwanger te worden. Soms beslist de natuur dat zo. Ik ben op mijn 38ste bevallen van mijn (eerste en enige) kind, na jarenlange IVF-ellende. En ik zou echt wel verder gegaan zijn tot na mijn 40ste als het nog niet gelukt was. De wens om een kindje te hebben was veel te groot!

  Aan de andere kant vind ik het niet slim om tot je 40ste te wachten om eraan te beginnen, want mensen weten vaak niet wat ze zich op de hals halen. Als je na je 40ste op de natuurlijke manier zwanger raakt, heb je gewoon geluk. En als het niet lukt, vraag je je wellicht de rest van je leven af “wat als ik nou een paar jaar eerder…..”

  Ik vind wel dat ieder voor zich de keuze moet maken en dat anderen zich daar niet mee moeten bemoeien.

  Groetjes, Ilse

 2. Dom artikel, veel vrouwen worden ook pas na hun veertigste zwanger, omdat de natuur het niet toelaat. Bezin even voor u aan dit artikel begint, u kwetst er vele “last-minute” moeders mee. Zij zullen zeker hun kind niet minder liefhebben.
  Op veertig heeft men ook al maturiteit, financiële zekerheid, meer tijd voor het kind, je moet je niet meer bewijzen op je werk. Ook factoren om te overwegen.
  Leeftijd is niet belangrijk als het over liefde gaat.

 3. Mijn zoon is 6 en ik ben 50. Mijn man is trouwens 43. Wij genieten dagelijks van dit wonder dat na 3 miskramen toch nog verscheen. Voorlezen, schommels duwen, liedjes zingen, bananen prakken, zelfs de borstvoeding was één groot feest. Ik ben nu in de menopauze en geen hysterische aanval te bekennen. Net zo min als dag en nacht tekenfilms kijken. Dat is echt een kwestie van je gezonde verstand (dat inderdaad met de jaren komt) gebruiken. Ja natuurlijk was ik graag eerder moeder geworden; en dan had ik graag geprobeerd om het kindertal uit te breiden. Maar je hebt niet altijd de keus. En deze geriatrische moeder volgt dit blog omdat ze ook nog een keer hartstikke trendy is.

Reacties zijn gesloten.