Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Van lang naar kort haar. De schaar erin. Onze tips

Van lang naar kort haar. De schaar erin. Onze tips

De stap van lang naar kort haar is voor veel vrouwen groot. Zo groot dat …

Haar afknippen
Van lang naar kort(er) haar

De stap van lang naar kort haar is voor veel vrouwen groot. Zo groot dat er soms zelfs eerst iets moet gebeuren voordat we de stap durven te zetten.

Iedereen kent wel het verschijnsel van de drastische hair cut na het uitgaan van een relatie. Maar lang niet altijd is er zo’n dramatische gebeurtenis voor nodig om de schaar erin te zetten. De stap van lang naar kort haar is ideaal als je snel en rigoureus van look wilt veranderen. En het fijne is dat het altijd weer aangroeit!

Overweeg je om afscheid te nemen van je lange lokken, dan is het wel goed om van te voren te bedenken hoe je het gaat aanpakken. Hoe kies je een kort kapsel dat je staat? En heb je nu meer of minder werk aan een korte haarcoupe? En moet je vaker naar de kapper met een kort kapsel, kortom: is het onderhoud van een kort kapsel duurder? We lopen samen met je door deze vragen heen.

Hoe vind het je het juist kapsel voor jou? Waar moet je op letten?

Allereerst is het goed om je af te vragen waarom je een ander kapsel wilt. Je haardracht is heel bepalend voor je uiterlijk en het is één van de eerste dingen die mensen opvalt als ze naar je kijken. Je kapsel is ook een afspiegeling van je innerlijk, een uiting van je persoonlijkheid. Daarom is het afknippen van je haar ook zo’n belangrijke handeling. Het is niet alleen een kwestie van schoonheid of stijl maar het geeft ook blijk van een soort innerlijke evolutie. En een manier om het verleden achter je te laten.

De kapper is in dit proces (tenminste, dat hopen we!) je grote steun en toeverlaat. Vandaag de dag stemmen de kappers je kapsel niet alleen af op de vorm van je gezicht maar ze letten op je hele voorkomen. Daarom kan het helpen om de kapper ook te vertellen wat je ertoe beweegt om je haar af te knippen.

Verder zal de kapper natuurlijk op de vorm van je gezicht letten, maar ook op de structuur van je haar. Het kan verder helpen om foto’s mee te nemen van korte haarsnitten die jou aanspreken, maar volg de trends niet zomaar. Zoek liever naar een look die bij jouw persoontje past. Elk persoon in deze wereld heeft unieke eigenschappen. Iedereen is uniek en dat mag je best uitdragen.

Zit je eenmaal in de kappersstoel vraag je dan ook af of je misschien aan een nieuwe haarkleur toe bent. Kort haar laat zich gemakkelijk kleuren of verven (en de kleur groeit er ook sneller weer uit). Bovendien is de combinatie van een mooi geknipte, korte haarsnit en een goed gekozen haarkleur winnend. Denk je over een haarkleur bespreek het dan met de kapper (of kleurenspecialist) voordat er geknipt gaat worden. Maak een all-round plan zodat je een optimaal resultaat bereikt.

Heb je meer werk aan een kort kapsel?

De dagelijkse verzorging van een kort kapsel is ongetwijfeld gemakkelijker dan die van lang haar. Haar wassen kost minder tijd en ook het drogen en stylen is vaak veel eenvoudiger. Zeker als het model er scherp in zit hoef je er niet veel aan te doen. Verder worden de meeste korte kapsels vandaag de dag vaak nonchalant gedragen en heb je bij wijze van spreken aan een hand door je haar al genoeg.

Is een kort kapsel ‘duurder’ dan lang haar?

Soms wordt er gedacht dat een kort kapsel minder onderhoud vergt omdat je het niet, zoals bij lang haar, regelmatig moet laten bijpunten. Vergis je hier echter niet in! Veel korte kapsels vragen meer onderhoud dan lange of halflange kapsels omdat het model er na een week of zes niet meer scherp inzit. Als je van je korte kapsel wilt blijven genieten dan zul je dus regelmatig moeten plaatsnemen in de kappersstoel.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE