Trendystyle.net | Culinair | Kookrecept. Zelf gnocchi maken

Kookrecept. Zelf gnocchi maken

Elke keer als iemand gnocchi maakt, sta ik er met mijn neus bovenop. Ik ben …

Kookrecept. Gnocchi
Kookrecept. Zelf gnocchi maken

Elke keer als iemand gnocchi maakt, sta ik er met mijn neus bovenop. Ik ben dol op deze kleine aardappelmeelballetjes. Volgens het recept van vandaag gaat er ook een ei doorheen. Dat maakt de balletjes nog lekkerder.

Serveer de gnocchi met een klassieke Italiaanse tomatensaus of ook met gesmolten boter waar je wat salieblaadjes in hebt laten mee sudderen.

Verder gaat er natuurlijk rijkelijk Parmezaanse kaas over. Smullen maar!

Kookrecept. Gnocchi
Kookrecept. Zelf gnocchi maken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • circa 200 gram bloem
  • 1 ei
  • Zout

Bereiding

Kook de aardappels – zonder zout – tot ze zacht zijn. Giet de aardappels af en prak ze met een vork tot grof kruim. Voeg een deel van de bloem en het ei toe en kneed de ingrediënten door elkaar. Is het deeg te vochtig, voeg dan nog wat bloem toe. Het deeg is goed als het niet aan je handen plakt en je er gemakkelijk balletjes van kunt maken. Rol de balletjes goed door de bloem zodat ze niet kleven.

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de gnocchi aan het kokende water toe. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven (binnen enkele minuten). Verwijder ze met een zeef.

Serveer de gnocchi een saus en Parmezaanse kaas.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE