Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends vrouw | Enkellaarsjes, zo draag je ze

Enkellaarsjes, zo draag je ze

Het is een van de toptrends: het enkellaarsje ofwel de ‘bootie’, met of zonder hoge …

Enkellaarsjes
Enkellaarsjes, zo draag je ze

Het is een van de toptrends: het enkellaarsje ofwel de ‘bootie’, met of zonder hoge hak. Al sinds seizoenen zien we ze overal. Op de catwalks en in het straatbeeld. De celebs dragen ze, de modejournalisten op de eerste rij en iedere zichzelf respecterende fashionista. Ik heb tenminste al een paar aangeschaft. En jij?

De enkellaarsjes vinden grif aftrek. Aan de ene kant is dat gemakkelijk te begrijpen. Het is weer eens iets heel anders dan hoge laarzen. Door je outfit met een enkellaarsje te combineren, ben je direct up-to-date.

Aan de andere kant verbaast het mij persoonlijk enigszins dat de laarsjes ‘en masse’ gedragen worden. Een laars met een hoge schacht is flatterend en is nagenoeg met alles te combineren. Het enkellaarsje is veel lastiger.

Voordat mijn oog op een paar korte, bruine veterlaarsjes met een nogal stevige hak viel, heb ik heel wat andere exemplaren geprobeerd. En iedere keer weer als ik in de spiegel keek, dacht ik: ‘Hier moet je echt superbenen voor hebben’. Het lage laarsje benadrukt een niet al te fijn enkeltje (sierlijke enkeltjes zijn echt een must!), legt de nadruk op niet al te dunne kuiten en maakt je benen eerder korter dan langer. Met een diepe zucht heb ik vele exemplaren weer terug op de plank gezet.

Totdat, zoals ik al zei, een paar vond dat perfect voor mijn benen, enkels en kuiten werkte. Mijn advies is dan ook niet: blijf uit de buurt van enkellaarsjes als je niet behept bent met een paar superslanke modellenbenen, maar wel: kies dat laarsje dat jou staat.

Er zijn wat regels die je bij de keuze kunnen helpen:

  • Heb je niet al te slanke enkels, ga dan voor een wat hoger laarsje (dat net over de enkel valt).
  • Heb je niet al te slanke of lange benen, ga dan bij voorkeur voor een zwart enkellaarsje dat je met zwarte (matte) kousen combineert. Zwart doet je benen langer en slanker lijken.
  • Ga je liever voor een kleurtje, kies je kousen dan toch altijd in een kleur die in het verlengde van die van het enkellaarsje ligt, zodat laarsje en kous één geheel vormen.
  • Combineer een enkellaarsje liever met een broek dan met leggings en/of een rok als je niet helemaal overtuigd van je kuiten bent.
  • Wees op je hoede voor de combinatie enkellaarsje plus minirok! waag je er alleen aan als je superbenen hebt.
  • Een model dat benen en enkels flatteert is het enkellaarsje dat van voren laag is uitgesneden (je moet het dan wel mooi vinden natuurlijk).
  • Een enkellaarsje met een hoge hak helpt je benen langer lijken. Hetzelfde geldt voor een laarsje met een puntige neus.
  • Een supercombinatie is het enkellaarsje met een kokerrok met hoge taille zoals die dit seizoen ook weer helemaal in de mode is. Deze combinatie ‘stroomlijnt’ je lichaam en is bovendien superchic.
  • Ben je in zijn totaliteit wat steviger, draag je enkellaarsjes dan bij voorkeur met een A-lijnjurkje of -rok in plaats van een nauwsluitende rok of broek.
  • Een wat steviger model (zelf koos ik voor een bijna sportief model – zoiets als een halfhoge bergschoen met hak) doet je benen slanker lijken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE