Trendystyle.net | Fashion trends | Kan de beha in de prullenbak?

Kan de beha in de prullenbak?

Een onderzoek in Frankrijk heeft uitgewezen dat het dragen van een beha geen noodzaak is. …

Beha overbodig?Een onderzoek in Frankrijk heeft uitgewezen dat het dragen van een beha geen noodzaak is. Integendeel, de zogenaamde bustehouder zou de borsten op den duur zelfs doen verslappen. Zonder beha zouden de borstspieren zich namelijk beter ontwikkelen dan met beha.

Er is heel wat te doen om het onderzoek van Jean-Denis Rouillon, professor aan de Universiteit van Besançon in Frankrijk. Volgens Rouillons publicatie voorkomt het dragen van een beha niet dat borsten op den duur gaan hangen. Ze zouden zelfs slapper worden als ze voortdurend worden ondersteund door een bustehouder. Kort gezegd, de borstspieren worden lui en ’s avonds, als je je beha uitdoet, vallen je borsten, aangetrokken door de zwaartekracht, naar beneden.

Rouillon baseert zijn beweringen op een onderzoek onder 330 vrouwen van 15 tot 35 jaar die gedurende 15 jaar zijn gevolgd. De borsten van de vrouwen die geen beha hadden gedragen zouden ‘hoger’ zijn dan die van de vrouwen die wel een beha hadden gedragen omdat de beha-loze vrouwen sterkere borstspieren hadden ontwikkeld.

Een deelneemster aan het onderzoek zou verder ook hebben gezegd dat zij zonder beha beter ademt, een correctere lichaamshouding aanneemt en geen rugklachten meer heeft. Opvallend is overigens dat het onderzoek zich beperkt tot vrouwen van hoogstens 35 jaar. Het fenomeen van de ‘versterkte borstspieren’ zonder beha zou vooral voor jongere vrouwen gelden.

Vanuit Amerika is er nogal sceptisch op het onderzoek gereageerd. New York Times bijvoorbeeld waarschuwt vrouwen en meisjes om de beha niet zonder meer naar de prullenbak te verwijzen. Ook andere artsen en de auteurs van het onderzoek zelf menen dat voorzichtigheid geboden is. Ben je gewend om een beha te dragen, houd ‘m dan liever aan, zeker als je over de twintig bent.

Nog even afgezien van het feit of het dragen van een beha nu wel of niet goed voor je is, zouden jullie zonder beha door het leven willen? Dragen jullie een beha? En is het alleen ter ondersteuning of draag je ‘m misschien ook voor een andere reden?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE