Kadootjes die je beter NIET kunt geven

Met de Sint en Kerst worden we overladen met cadeaus en daar zitten ook veel zelfgemaakte dingen tussen. Lief dat er zo hard aan gewerkt is, maar…

Ben je dol op breien en heb je de afgelopen maanden maar liefst 12 erwtengroene sjaals in elkaar geflanst? Geef ze dan niet aan familieleden en vrienden voor de Kerst. Datzelfde geldt voor die handgeschilderde dennenappels. We zijn er niet zeker van of de ontvangers van jouw cadeau jouw talent wel naar juiste waarde zullen schatten.

Met de Sint en Kerst worden we overladen met cadeaus en daar zitten ook veel zelfgemaakte dingen tussen. Lief dat er zo hard aan gewerkt is, maar hoeveel van deze cadeaus zijn echt welkom? Vaak krijgen we allerlei onpraktische rommeltjes in de schoot geworpen waar we niet veel mee kunnen. Natuurlijk is de sneeuwpop die je zoon of dochter op school voor je heeft gemaakt, het mooiste cadeau van de wereld, maar het DIY wordt niet door iedereen op prijs gesteld. Tenzij je Martha Stewart heet (of echt een soort wereldwonder bent)…

DIY cadeaus overtreffen het duurste juweel als ze echt sentimentele waarde hebben. Maar ze moeten dan wel echt uniek en op de persoon toegespitst zijn (ze moeten de zogenaamde ‘you-me’-feeling hebben). Pas dan zullen ze met echte blijheid ontvangen worden.

Overigens zijn er ook andere cadeaus die je beter kunt vermijden:

 • Kaarsen en servetjes. Zo fantasieloos. De ontvanger weet precies hoeveel tijd en energie jij hebt besteed aan het uitzoeken van een cadeau voor hem of haar.
 • Anti-cellulite of anti-rimpelcrème. Niemand vindt het leuk om tijdens de feestdagen met schoonheidsfoutjes geconfronteerd te worden.
 • Zelfhulpboeken met titels als ’Vijftig geworden? Voel je jong!’ of ‘En zij leefde nog lang en gelukkig met haar overgewicht’.
 • Fataal zijn kledingstukken waarvan je op voorhand al weet dat die te klein zijn voor diegene aan wie je dit cadeau schenkt. Ga eerder voor een te grote maat.
 • Mutsen en sjaals die je zelf gebreid hebt. Echt, niemand is hier blij mee!
 • Biologische of ecologische cadeaus die je zelf hebt gemaakt van gebruikte haarspelden, toiletrollen enzovoorts…
 • Kerstkoekjes die je een maand van tevoren hebt gebakken. Mooi om te zien maar om o wee als je je tanden erin zet.

Lees ook: Wat doe jij hem cadeau?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

2 gedachten over “Kadootjes die je beter NIET kunt geven”

 1. Wat een onzin! Je kunt met ieder cadeau de plank misslaan omdat je nooit exact weet wat iemand leuk vindt – al weet je dat tante van blauwe vaasjes houdt, kan het toch heel goed dat het blauwe vaasje wat jij hebt uitgezocht totaal niet bij haar in de smaak valt.
  En dan zou iets waar je zoveel werk in gestopt hebt per se in verkeerde aarde vallen? Wie zegt trouwens dat het in alle gevallen prutswerk zou zijn?
  Zoals gezegd: onzin dus.

 2. Ik vind het altijd heel leuk om kaarsen enzo te krijgen voor in mijn nieuwwe huisje. Net als de sjaal die mijn oma 2 jaar geleden gemaakt heeft. ligt aan de persoon dus. inderdaad een beetje onzin dit

Reacties zijn gesloten.