Trendystyle.net | Liefde en relaties | Jij en je ex(-en)

Jij en je ex(-en)

Je bent uit elkaar. Misschien heb je jaren met elkaar doorgebracht, misschien ben je zelfs …

relatie-ex
Jij en je ex

Je bent uit elkaar. Misschien heb je jaren met elkaar doorgebracht, misschien ben je zelfs getrouwd geweest, maar uiteindelijk ga je toch uit elkaar. Te vroeg getrouwd, uit elkaar gegroeid. Wat de reden ook is… Hij wordt je ex!

In sommige gevallen ga je uit elkaar na eindeloze ruzies of soms zelfs na/door ‘verraad’ (lees: overspel!). In die gevallen kunnen vroegere gevoelens van liefde omslaan in haat en zal het onwaarschijnlijk zijn dat jij en je ex elkaar nog zullen (en willen!) zien (behalve dan misschien voor de laatste dingen die nog afgehandeld moeten worden).

Maar er zijn ook gevallen waarin twee liefdespartners elkaar ook nadat de liefdesrelatie verbroken is toch blijven zien. ‘Hij is als een broer voor me geworden’ hoor je dan. Meer dan eens gebeurt het dat twee ‘ex-en’ nog met elkaar op vakantie gaan, dat ze samen een gezamenlijke hobby blijven uitoefenen of dat ze samen uitgaan omdat ze nu eenmaal dezelfde vriendenkring hebben.

Dat is ook niet vreemd. Je hebt lange tijd met elkaar doorgebracht, samen veel dingen beleeft en kent elkaar door en door. Soms heb je aan een woord of aan een blik van hem al genoeg om te weten wat hij denkt, een ‘status’ die je met je ‘nieuwe’ vriendje vast en zeker nog niet hebt bereikt.

Alleen vriendschap zonder seks!

Een liefdesrelatie is een prachtige basis voor een levenslange vriendschap. Nooit zullen twee mensen elkaar zo goed kennen als na een liefdesrelatie. Maar er zit wel één maar aan. Een dergelijke vriendschap zal alleen standhouden als de beide ‘exen’ in seksueel opzicht niets meer voor elkaar voelen.

Zelfs als er nog een zweempje van seksualiteit in de lucht hangt, is de vriendschap ‘niet zuiver’ meer en is het beter om elkaar niet meer of in ieder geval niet al te vaak meer te zien. Want een dergelijke vriendschap werkt dan remmend en staat je verdere ontwikkeling in de weg. Onbewust zul je terugdeinzen voor nieuwe relaties. Ga je wel een nieuwe relatie aan dan zul je er misschien niet voor 100% voor openstaan omdat je hart toch nog bij de ander ligt en je daar iedere keer als je hem ziet, weer aan herinnerd wordt en de hoop voedt dat hij toch nog bij je terug zal komen.

Een relatie met je ex is gezond als die niet excessief veel tijd in beslag neemt. Op de eerste plaats komt natuurlijk je huidige partner (als je die hebt). De vriendschap moet een ‘normale’ plaats in je leven innemen, zoals iedere andere goede vriendschap. Voel je echter de neiging om eerder je hart bij je ex uit te storten dan bij jezelf, dan kun je je afvragen of je wel goed bezig bent.

Wat voor jou geldt, geldt natuurlijk ook voor hem. Ook hij heeft misschien een ex waar hij nog mee omgaat. Je hoeft je geen zorgen te maken zolang je het idee hebt dat jij op de eerste plaats komt en hij niet overdreven veel tijd aan haar besteedt. Gebeurt het echter dat hij voortdurend naar haar trekt en erkent hij jouw rol als vriendin in haar bijzijn niet, dan is het waarschijnlijk tijd om eens met hem te praten!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE