Les 2 Japans eten. Japanse groene thee

Japanse groene thee

Groen, groen, groen. Groene gerechten. Groene thee. Ik leer zoveel van mijn Japanse vriendin Tomoko. Wist ik hoe ik groene thee op z’n Japans moest zetten? Tomoko legde het me uit en dit is wat ik ervan begrepen heb.

Het water moet niet koken maar bijna wel. De Japanse groene thee (het ziet eruit als groen gras) bewaar je in een gesloten bus. Je lepelt de thee op met een houten lepel (het moet echt hout zijn, zegt Tomoko). Ik kreeg dit beeldige theesetje van haar. Binnen in de theepot zit een filter (richting de tuit) zodat de blaadjes niet mee in de kopjes gaan.

groene-thee03

groene-thee05

De theepot bevat precies twee kopjes. Je schenkt de thee afwisselend in de kopjes zodat de een niet een heel slap kopje heeft en de ander een sterk kopje. Je kunt de groene theeblaadjes twee of drie keer gebruiken. Gooi ze na één keer niet weg (dat deed ik wel, en dat vond Tomoko echt erg). En houd het kopje heel respectvol met twee handen vast. Een hand leg je om het kopje, de andere hand ondersteunt het kopje lichtjes.

Tomoko leerde het me allemaal (zie, de tweede foto,  ik weet zeker dat ik nog een heleboel fout doe, de thee die ik kocht was volgens haar niet Japans). Misschien weten jullie er meer van?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

3 gedachten over “Les 2 Japans eten. Japanse groene thee”

Reacties zijn gesloten.