Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Huidverzorging in de winter. Crèmes en tips

Huidverzorging in de winter. Crèmes en tips

De winter zit eraan te komen! Kou, regen en sneeuw doen onze huid niet veel …

Huidverzorging in de winter. Crèmes en tips
Huidverzorging in de winter. Crèmes en tips

De winter zit eraan te komen! Kou, regen en sneeuw doen onze huid niet veel goed. De huid droogt ervan uit, verliest elasticiteit en kan rood of schilferig worden. Bovendien wordt de huid vatbaarder voor infecties en gevoeliger voor de schadelijke invloeden van luchtverontreiniging en andere externe factoren (denk aan de droge warme lucht van de verwarming). Voeg daar nog spanningen (werk, school, privé problemen) aan toe en je hebt een idee van de stress die je huid te verduren krijgt. Kortom, je huid heeft het in de winter zwaar en schreeuwt als het ware om hulp (dat is een goede huidverzorging). Je huid heeft jouw bescherming nodig!

Huidverzorging. Crèmes voor de bescherming van je huid in de winter

Deze bescherming kan komen van crèmes. Er zijn crèmes die de huid actief verdedigen tegen invloeden van buitenaf, zoals crèmes met actieve bestanddelen als vitamine A, C en E, graankiemen, rosa mosqueta (een roos met essentiële vetzuren en retinolzuur), argan en jojoba. Plantaardige wassen, boter en oliën vormen een barrière die de huid niet afsluit maar wel de thermoregulatie verbetert. De oppervlakkige huidlaag verliest bovendien minder vocht als ze goed beschermd is.

Je huid heeft in de winter ook baat bij een hydraterende en verzachtende crème die roodheid tegengaat en een SPF bevat. Vlekken en keratosen (verhoorning van de huid) liggen altijd op de loer, ook als er maar weinig zon is. In bijzonder koude omgevingen (bijvoorbeeld als je gaat schaatsen of skiën) is het aan te raden om een hydraterend serum onder je crème aan te brengen.

Een ander huidprobleem dat in de winter kan verergeren, is couperose. Door de blootstelling aan lage temperaturen vernauwen de haarvaatjes in het gezicht, in de nek en op het decolleté. Hierdoor vertragen de zuurstoftoevoer en het metabolisme van de huid. Door de continue temperatuursveranderingen (koud buiten en warm binnen) vernauwen en verbreden de haarvaatjes zich voortdurend. Hierdoor verliezen ze elasticiteit en kan couperose ontstaan. Het is heel moeilijk om dit fenomeen te voorkomen. Is je huid er vatbaar voor couperose, bescherm je huid dan zoveel mogelijk tegen temperatuursverschillen met sjaals en mutsen. Verder kun je je huid van binnenuit ondersteunen met voedingssupplementen op basis van zwarte bessen, bosbessen, centella asiatica, paardenkastanje en meliloto. Zichtbare rode adertjes kun je camoufleren met een camouflageproduct met een groene ondertoon.

Enkele praktische tips

Je kunt crèmes het beste in een vochtige omgeving aanbrengen, bijvoorbeeld in de badkamer na het douchen als er nog warm vocht in de lucht hangt. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen van de crèmes op de huid. Je hoeft dan niet hard op je huid in te wrijven.

In de winter is het beter niet al teveel te scrubben. Wel heeft je huid baat bij maskers. Probeer ongeveer één keer per week een voedend masker te doen. Verder werken dermatologen tegenwoordig met biorevitaliserende behandelingen met vitamines en antioxidanten die je huid aanmerkelijk kunnen verbeteren.

Tot slot is en blijft het altijd belangrijk om je huid goed te reinigen met een mild en verzachtend reinigingsproduct voor gezicht en lichaam. Vergeet verder niet om behalve je gezichtshuid ook je lippen, handen en lichaamshuid te hydrateren en beschermen met vette crèmes op basis van oliën of bodyboter.

Klik hier voor beauty tips voor de man

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE