Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Lichaamsverzorging | Deze voedingsmiddelen zouden je acne kunnen verbeteren

Deze voedingsmiddelen zouden je acne kunnen verbeteren

Je bent wat je eet, zou wel eens waar kunnen zijn. Er zou wel eens een verband kunnen bestaan tussen het niveau van omega-3-vetzuren en acne.

Acne en huidverzorging
Verband voeding en acne

Weet je nog dat ze zeiden dat je van chocolade acne kon krijgen? En van vleeswaren? Als sinds jaar en dag wordt er een verband gelegd tussen voeding en acne maar met harde bewijzen kwamen de experts niet echt op de proppen.

Tot voor kort tenminste want onlangs verscheen een onderzoek onder leiding van de Duitse arts Anne Gürtler waaruit blijkt dat er wel degelijk een verband bestaat tussen wat er op je bord ligt en wat je huid laat zien.

Gürtler ontdekte dat het merendeel van de door haar voor dit onderzoek onderzochte acnepatiënten een tekort aan omega-3-vetzuren hadden. Hiermee acht Gürtler aangetoond dat het niveau aan deze vetzuren een rol kan spelen bij acne én de genezing daarvan.

Al eerder bleek uit een ander klein onderzoek met 45 volwassenen met acne waarvan een deel capsules met omega-3-vetzuren en omega-6-vetzuren kreeg toegediend, dat de huid van deze vetzuren opknapte.

Hoewel de precieze oorzaak van acne nog onduidelijk is, lijkt er dus wel degelijk een verband te bestaan tussen voeding en deze huidaandoening.

Een voedingspatroon dat rijk aan omega-3-vetzuren is, kan dus een belangrijke aanvulling op de therapie van crèmes en hormoonbehandelingen zijn en zal, aldus de wetenschappers, op den duur tot verbetering van je huid leiden.

Omega-3-vetzuren zijn gemakkelijk in je dagelijkse dieet te integreren. Iedereen weet inmiddels dat ze te vinden zijn in vette vis (zalm, haring, forel, sardines, makreel). Andere voedingsmiddelen die deze vetzuren bevatten zijn noten en zaden (lijnzaad, chiazaad), peulvruchten, lijnzaadolie, groene bladgroenten en kool.

Dus als je huid je lief is, weet je wat je te doen staat.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE