Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Hoe ga je om met foundation? 3 Q&A’s

Hoe ga je om met foundation? 3 Q&A’s

Hoe ga je om met foundation? Vraag en antwoord met Max Della Maggesa, make-up artist. 1. Kun …

foundation
Hoe ga je om met foundation? 3 Q&A’s

Hoe ga je om met foundation? Vraag en antwoord met Max Della Maggesa, make-up artist.

1. Kun je foundation iedere dag gebruiken of is het beter om alleen voor speciale gelegenheden een basis aan te brengen?

Er bestaan geen regels die zeggen wanneer je make-up moet gebruiken. Evenmin zijn er regels die zeggen hoe je foundation moet gebruiken. Het hangt er altijd vanaf waaròm je foundation wilt gebruiken. Welk resultaat wil je met maquillage bereiken? Verder hangt het gebruik van foundation af van de omgeving waarin je leeft en van andere – meer persoonlijke – factoren.

Persoonlijk ben ik een voorstander van het dagelijks gebruik van foundation. Behalve het egaal maken van de huidskleur en het bedekken van imperfecties, heeft foundation ook een beschermende werking: foundation beschermt de gezichtshuid tegen invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en temperatuurswisselingen.

Wel is het goed om onderscheid te maken tussen dag en avond. Voor overdag is een lichtere foundation geschikt; ’s avonds kun je je een zwaardere basis permitteren. Maar zoals ik al zei, er bestaan geen echte ’toverformule’ voor het gebruik van foundation. Eenieder moet zich vrij voelen om te doen wat hij of zij wil en dat geldt ook als we het over make-up hebben.

Uiteindelijk is het van belang te onthouden dat de keuzes die wij zelf en vrijwillig hebben gemaakt altijd de beste beslissingen zijn. Een goede raad, zoals ik jullie die voor het gebruik van foundation kan geven, is nooit weg maar accepteer deze raad voor wat het is: een advies van een expert die jouw schoonheid en persoonlijkheid respecteert.

2. Foundation en poeder: een vast paartje?

Vaste paartjes bestaan tegenwoordig bijna niet meer. Er zijn zoveel verschillende soorten foundation en de textuur daarvan is zo verschillend dat het ‘vaste paartje’ foundation/poeder vaak niet meer opgaat. Dankzij de geavanceerde productietechnieken van vele foundations is poeder vaak niet meer nodig. Vroeger was poeder een absolute must omdat de foundations van toen nogal vet waren. De poeder fixeerde de foundation en haalde het glimmende effect weg. Vandaag de dag is er veel veranderd.

De zogenaamde foundations ‘matte finish’ bijvoorbeeld hebben van zichzelf al een mat effect. Daar hoeft geen poeder meer aan te pas te komen, noch om de foundation te fixeren, noch om de glim weg te halen.

Maar natuurlijk zijn er uitzonderingen. Een vette huid kan ook met een dergelijke foundation nog steeds poeder nodig hebben. Het kan namelijk zijn dat de foundation op een vette – zeg: olieachtige – huid niet goed houdt en bovendien na verloop van tijd toch weer gaat glanzen.

Behalve de foundations is ook de poeder van vandaag de dag aanmerkelijk verbeterd. Er bestaan verschillende typen poeder. Allereerst heb je natuurlijk de klassieke poeder die los in een doosje wordt gekocht. Maar daarnaast bestaat er tegenwoordig ook poeder in compacte vorm. Deze poeder is veel praktischer dan de klassieke losse poeder, zeker voor overdag.

Verder heb je de zogenaamde ‘blot powders’, poeder zonder kleur die alleen als doel hebben om de glim weg te halen. Met deze poeders voorkom je het zogenaamde ‘pancake’effect en behoudt je gezicht haar natuurlijke tint.

3. Hoe kun je foundation het beste aanbrengen, met je vingers of met een sponsje?

Breng de foundation aan met een foundationkwast voor een exceptioneel resultaat. Woow!!!

Ik zou eigenlijk liever kiezen voor een derde, minder traditionele methode die een exceptioneel resultaat geeft: breng de foundation aan met een foundationkwast. Woow!!! Dit is volgens mij een ware revolutie in het aanbrengen van foundation: met een kwast is het veel gemakkelijker om de foundation goed over de gezichtshuid te verdelen.

Je kunt de foundation perfect laten vervagen en je vingers worden niet vies! Kies een kwast die speciaal ontwikkeld is om foundation aan te brengen. De haren mogen synthetisch zijn. Met een foundationkwast kun je crèmeachtige, maar ook vloeibare make-up aanbrengen. Proberen om het te geloven!

Natuurlijk zijn ook een sponsje en je vingers goede tools en is de methode die je kiest iets persoonlijks. Kiezen jullie dus maar wat jullie willen, maar als je mijn advies vraagt, dan zeg ik: kwast.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE