Trendystyle.net | The Blonde Potato | Jim Thompson House in Bangkok. Hier word ik blij van!

Jim Thompson House in Bangkok. Hier word ik blij van!

Tijdens mijn verblijf in Bangkok bezocht ik The Jim Thompson House. Ik was er tien …

jim-thompson-house05
Jim Thompson House Bangkok

Tijdens mijn verblijf in Bangkok bezocht ik The Jim Thompson House. Ik was er tien jaar geleden al geweest maar had er zo’n goede herinnering aan dat ik weer terug wilde. En dus ging ik op een zonovergoten morgen – het kwik wees zo’n 40 graden – met mijn camera op pad om als een van de eersten bij deze toeristische trekpleister te zijn.

The Jim Thompson House was het thuis van wijlen Jim Thompson. Thompson, Amerikaan en voormalig OSS-man (Office of Strategic Services, later de CIA), werd – zo gaat het verhaal – tijdens zijn missies verliefd op Thailand en begon er een zijde-onderneming. In de loop der jaren verzamelde hij veel (met name) Oosters antiek totdat hij in 1967, tijdens een wandeling in de jungle van Maleisië verdween en nooit meer teruggevonden werd.

Het complex van antieke Thaise gebouwen waar Thompson woonde, is nu een Mekka voor kunstliefhebbers. Ik genoot van de tuin en maar nog meer van de ruime vertrekken en schitterende inrichting van het houten huis zonder ramen. De sfeer is betoverend en de overdaad aan exotic art is indrukwekkend. In het huis zelf mogen geen foto’s worden gemaakt maar ik wil jullie toch een beetje van de sfeer laten proeven met deze beelden van de tuin.

The Jim Thompson House Bangkok
Jim Thompson House Bangkok
jim-thompson-house02
Jim Thompson House Bangkok
jim-thompson-house04
Jim Thompson House Bangkok
jim-thompson-house08
Jim Thompson House Bangkok
jim-thompson-house06
Jim Thompson House Bangkok
jim-thompson-house11
Jim Thompson House Bangkok

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE