Halloween decoraties. Pompoenlantaarns en knusse pompoenhuisjes

Karakteristiek voor Halloween zijn de pompoenen. In deze herfstige periode van het jaar verwerken we het feloranje vruchtvlees in velerlei gerechten. Of we…

Karakteristiek voor Halloween zijn de pompoenen. In deze herfstige periode van het jaar verwerken we het feloranje vruchtvlees in velerlei gerechten. Of we decoreren tuin en huis met de oranje vruchten. Je kunt ook creatief met pompoenen aan de slag.

Pompoenlantaarn

Het uitsnijden van pompoenen is rond Halloween heel populair. De grote, ronde vruchten lenen zich goed als lantaarn die de kindertjes die in de nacht van Halloween langs de deuren gaan voor snoepgoed, op hun pad zal vergezellen.

Voor het maken van een lantaarn snijd je de top van de pompoen ervan. Wil je het bovenste gedeelte als deksel gebruiken, snijd de top dan niet recht af, maar steek deze schuin uit. Is de pompoen eenmaal open, verwijder dan de zaden en draadjes en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit. Hoe meer vruchtvlees je verwijdert, hoe doorschijnender de pompoen zal zijn als je er een lichtje in plaats. Geef de pompoen een gezicht door ogen, mond en neus uit te snijden (die tevens als lichtgaten functioneren).

Knus pompoenhuisje

De pompoenlantaarn is een klassieker. Maar je kunt nog veel meer met pompoenen doen. Tijdens het rondsurfen op internet stuitten wij op dit creatieve pompoenhuisje. Een bijzonder geslaagd idee dat je met wat fantasie en handigheid zelf thuis kunt realiseren en waar je ongetwijfeld veel succes mee zult hebben. Om het nog maar niet te hebben over het plezier en de voldoening die het maken van dit knusse pompoenhuisje je zal geven.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE