Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarverzorging | 6x Haar tips voor glanzend en mooi haar

6x Haar tips voor glanzend en mooi haar

Als je ons vraagt wat dé haartrend van het moment is, dan is dat gezond haar. 6x Tips en trends voor een weelderige haardos.

6x Haar tips voor glanzend en mooi haar
6x Haar tips voor glanzend en mooi haar. Foto Charlotte Mesman

Als je ons vraagt wat dé haartrend van het moment is, dan is dat gezond haar. Haar dat er mooi, glanzend, sterk en vol uitziet. Dat vitaliteit uitstraalt. Meer dan ooit wordt er backstage bij de shows en in de kapsalons aandacht besteed aan het verzorgen van de haar. Tijd om ons wat dieper in de haarverzorging te verdiepen.

Hoe herken je gezond haar?

Eigenlijk herkent iedereen gezond haar. Het glanst, ziet er sterk en goed doorvoed uit. Het voelt zacht aan en je kunt er gemakkelijk met je vingers doorheen glijden. Gezond haar is gewoon mooi. Het maakt je sexy en geeft je zelfvertrouwen.

Hoe houd je je haar in conditie?

De een heeft van zichzelf mooier haar dan de ander. Maar allemaal moeten we zuinig zijn op ons haar en het goed verzorgen.

  1. De basis van een goede verzorging is bekend. Na het wassen van je haar met shampoo, moet je je haar altijd iets extra’s meegeven. Shampoo is en blijft een product dat je haar schoonmaakt en dus ‘verwijdert’. Na het wassen is het dus van groot belang om een conditioner te gebruiken. Niet voor niets worden deze producten ‘conditioner’ genoemd. Ze houden de conditie van je haar op peil.
  2. Verder is het natuurlijk van belang om je haar goed tegen de zon te beschermen. Onderschat de schadelijke invloed van UV-straling op je haar niet. Vooral in de zomer is het aan te raden om je haar altijd een product met UV-filter te beschermen of – beter nog – een hoedje of pet te dragen.
  3. Een ander belangrijk aspect is natuurlijk dat we ons haar moeten respecteren. En daar zijn wij vrouwen niet altijd even goed in. Om het haar te stylen zoals wij het willen, gebruiken we vaak hete lucht (de föhns) of hete platen (haarstylers) of tangen (krultangen). Deze hitte is een aanslag voor ons haar. Het is daarom aan te raden om het haar altijd van te voren met een speciaal haarproduct te beschermen en een zo laag mogelijke temperatuur te gebruiken. Haarstylers bijvoorbeeld hebben vaak de mogelijkheid om de temperatuur te regelen. Probeer deze eens wat lager te zetten! Op den duur scheelt het echt. Houd de föhn en haarstyler ook altijd in beweging (net zoals de kapper doet) zodat je niet op een plek focust en die oververhit.
  4. Een ander aandachtspunt zijn natuurlijk chemische behandelingen als permanenten, highlights en haarkleuren. Deze behandelingen kun je het beste bij de kapper laten doen. Een goede kapper zal proberen om een zo mild mogelijke methode te gebruiken. Soms is het onvermijdelijk dat er agressieve producten als waterstofperoxide worden gebruikt maar het percentage kan vaak lager dan daadwerkelijk wordt toegepast. Zoek je kapper daarom met zorg uit en informeer naar de behandelmethode.
  5. Verder is het heel belangrijk om je grenzen te kennen. De kapper speelt ook hierbij een grote rol. Zo kun je bijvoorbeeld best elke maand highlights laten zetten maar als je haar tenslotte afbreekt, dan heb je toch echt een grens overschreden. Het is mede aan de kapper om je te adviseren en te voorkomen dat je op dit punt belandt.
  6. Tot slot is het heel belangrijk om je te beseffen dat, als je je haar iets ‘aandoet’ (kleuren, bleken, permanenten) je je haar daarvoor ook iets zal moeten teruggeven. Chemische behandelingen hebben invloed op de structuur van je haar en die zal weer moeten worden opgebouwd. Je kunt dat doen met conditioners en maskers thuis, maar salonbehandelingen, mits goed uitgevoerd, zijn altijd net iets effectiever en intenser. Ten eerste omdat de kapper beter weet wat je haar nodig heeft en ten tweede omdat de manieren van aanbrengen gerichter is. Er wordt met warmte gewerkt en de behandelingen zijn zo opgebouwd dat de voedende stoffen beter en dieper in je haar doordringen.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE