Haartrends. Probeer dit grunge-chique kapsel!

Grunge-chic kapsel
Grunge-chic kapsel
Pablo Robledo
Pablo Robledo, international hair stylist Pantene

Als je de catwalkfoto’s bekijkt, zal je al snel twee dingen opmerken: lang haar is weer helemaal in de mode en dan het liefst heel natuurlijk met een lichte grunge look. We zagen deze grunge-chique stijl ook onder het modepubliek. Maar hoe creëer je nu zelf deze look? En is’ie voor iedereen geschikt? We vroegen het aan Pablo Robledo, international hair stylist Pantene.

Pablo, hoe (en voor wie) zie jij deze grunge-chique look?

Ik vind deze look heel modern en geschikt voor vrouwen die wel iets met hun haar durven. De stijl is natuurlijk, een beetje grunge, maar ook heel chic. Het is echt een trend.

Hoe kunnen we zelf deze look creëren?

De basis voor elke look, elk kapsel en elke haarcoupe is de gezondheid van het haar. Voor Pantene is dat het allerbelangrijkste. Was je haar met een goede shampoo en conditioner en geef het één tot twee keer per week een haarmasker. Je kapsel staat of valt met een goede haarverzorging. Dat geldt ook voor kapsels als deze die er wat slordig en ongekamd uitzien.

Grunge-chic kapsel
Grunge-chic kapsel
Grunge-chic kapsel
Grunge-chic kapsel

Verder kun je je uitleven in de styling van je haar zoals je dat wilt. Voor deze look zou ik een mousse gebruiken. Verder heb je er niet veel werk aan. Je hebt geen steiltang of krultang nodig, op z’n hoogst een föhn. Het stylingsproduct doet het werk. Vooral als je fijn haar hebt, is dit product een must om textuur en volume te creëren.

Breng de mousse op vochtig haar aan en maak dan twee knotjes die je achter je oren vastzet. Laat je haar opdrogen en haal de knotjes uit. Je haar heeft nu die ongekamde beach-grunge look en ziet er casual uit. Fixeer de slag met wat lak en haal tot slot je vingers door je haar voor het grungy effect.

Je kunt dit kapsel meer persoonlijkheid geven door met kleur te werken zoals op deze foto. Er zijn zoveel kleuren die je kunt kiezen. Laat je leiden door je mood en door je kleding.

[Voor wie het nog niet weet, er zijn tegenwoordig tijdelijke haarkleurtjes in poedervorm die je er ’s avonds gewoon met een shampoo uitwast].

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE