Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Kapseltrends 2022. En dan is daar de mixie cut!

Kapseltrends 2022. En dan is daar de mixie cut!

Houd jij van korte kapsels? Dan is de mixie cut misschien iets voor jou. Dit is een bijzonder pittig kapsel met een moderne uitstraling.

Kapseltrends 2022
Kapseltrends 2022. En dan is daar de mixie cut! Photo courtesy of N21

Een bijzondere haartrend voor 2022 is de mixie cut. Het is geen trend die iedereen massaal zal gaan volgen maar als je van kort haar houdt, dan is dit misschien iets voor jou.

Kapseltrends 2022
Kapseltrends 2022. En dan is daar de mixie cut! Photo courtesy of N21

Mixie is een samentrekking van mullet (haarmatje) en pixie. Het gaat hier om een pixie met een mullet, maar die laatste is wel korter dan gewoonlijk zodat het ordinaire er een beetje af is. Een ander kenmerk van de mixie is de haarpunten langer zijn, ook aan de zijkanten, waardoor dit korte kapsel een zachte uitstraling krijgt.

Je zou ook kunnen zeggen dat de mixie – om het nog ingewikkelder te maken – een soort bixie met korte mullet is. Pardon, wat een bixie dan wel moge zijn? Bixie staat voor bob pixie ofwel een pixie kapsel dat net even wat langer is dan de klassieke pixie cut. Topmodel Cara Taylor bijvoorbeeld heeft een bixie.

Nieuw kort kapsel voor topmodel Cara Taylor
Nieuw kort kapsel voor topmodel Cara Taylor. Bij Philosophy. Foto Charlotte Mesman

Mixies en bixies zijn zowel geschikt voor krullend en steil haar. Hiermee stuiten we op een andere belangrijke haartrend: respecteer je haartextuur. Heb je krullen, vecht er dan niet tegen zoals we dat vroeger wel deden, maar accentueer de natuurlijke bewegingen in je haar. In dat geval ga je dus voor pixie curls :-)

Kun je het nog volgen?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE