Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleur trends | Wordt (Pinot) rood jouw nieuwe haarkleur voor 2022?

Wordt (Pinot) rood jouw nieuwe haarkleur voor 2022?

Van Pinot rood tot strawberry blond. Rode haarkleuren zijn een grote trend voor 2022. Je maakt er een geweldig statement mee.

Haarkleurtrends lente zomer 2022
Rode haarkleuren voor 2022. Foto Charlotte Mesman

Tijdens de afgelopen Fashion Weeks presenteerde topmodel en influencer Gigi Hadid zich met aubergine rood haar, en daarmee weet je eigenlijk al genoeg. Als Gigi voor rood gaat, dan kun je er donder op zeggen dat we die haarkleur overal gaan zien.

Haarkleurtrends lente zomer 2022
Rode haarkleuren voor 2022. Gigi Hadid. Photo courtesy of Versace

Om te beginnen onder de fashion modellen. Hielden ze zich vroeger qua haarkleuren gedeisd omdat ze dat ‘blanco canvas’ voor de ontwerpers moesten belichamen, vandaag de dag is dat wel anders. Het gaat om persoonlijkheid en karakter, om kracht en uitstraling, en welke haarkleur onderstreept dit beter dan rood? Rood is een blikvanger, rood is sensueel, krachtig, zelfs heerlijk gevaarlijk.

Haarkleurtrends lente zomer 2022
Rode haarkleuren voor 2022. Foto ADVERSUS

Nu hoeven niet alle rode haarkleuren per se een spetterende statement kleur te zijn. De rode haartinten voor 2022 lopen uiteen van licht strawberry blond tot koper en gember, van kastanjerood tot aubergine, van Shiraz rood tot Pinot rood.

Haarkleurtrends lente zomer 2022
Rode haarkleuren voor 2022. Foto Charlotte Mesman

Het hele scala aan roodkleuren loopt dus van licht tot donker, van oranjerood tot blauwrood. Bij het kiezen van een roodtint, is het heel belangrijk dat je rekening houdt met factoren als je huidskleur, de kleur van je ogen en je gelaatstrekken.

Zo staat auberginerood zoals dat van Gigi heel mooi bij een lichte huid en blauwe ogen. Hetzelfde geldt voor de strawberry rode kleuren in ietwat donkerdere versie. Hiermee komen je ogen maximaal tot z’n recht.

Haarkleurtrends lente zomer 2022
Rode haarkleuren voor 2022. Foto ADVERSUS

Heb je een lichte huid maar houd je meer van de Pippi Langkous look, dan zijn  kleuren als koper, koraal en gemberrood jouw ding.

Is je huid wat donkerder dan zullen kastanjerode tinten (in de wandelgangen wel ‘auburn‘ genoemd) jou flatteren.

Haarkleurtrends lente zomer 2022
Rode haarkleuren voor 2022. Foto Charlotte Mesman

Heel mooi zijn ook de Pinot en Shiraz rode kleuren (voor wijnliefhebbers :-)). Pinot is lichtrood, lichter dan Shiraz, en daarom heel geschikt voor de lente en zomer, Shiraz heeft een diepe paarsrode ondertoon en is een echte statement kleur.

Ook goed om te weten: koperrode tinten verzachten je gelaatstrekken. Felrode haarlokken geven je de femme fatale look à la Jessica Rabbit.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE