Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleur trends | Terug naar je eigen haarkleur (misschien wel grijs)?

Terug naar je eigen haarkleur (misschien wel grijs)?

Uitgroei is kleur bekennen. Maar het kan ook een omkeermoment zijn. Waarom zou je niet terugkeren naar je eigen haarkleur? Misschien wel naar grijs haar?

Haarkleurtrends 2022
Terug naar je eigen haarkleur (misschien wel grijs)? Foto Charlotte Mesman

De haarkleurtrends voor 2022 staan in het teken van niet al te contrasterende haarkleuren. Heftige highlights zijn allang niet meer in de mode. Zebra-effecten zijn uit. Op z’n hoogst probeer je het effect van een zonvakantie aan zee in je haar na te bootsen.

Je voelt ‘m al aankomen: de haarkleurtrends voor lente zomer 2022 zijn geraffineerd en vooral super natuurlijk! Dat leidt meteen tot de vraag: waarom zou je dan niet terugkeren naar je eigen haarkleur?

Stel je eens voor: nooit meer uitgroei, nooit meer een misser, nooit meer een verschoten haarkleur maar mooi, gezond en natuurlijk haar dat je bijhoudt met een milde shampoo en conditioner. Het heeft zo zijn voordelen om je eigen haarkleur weer te omarmen. Je haar zal het je in dank afnemen.

Haartrends en kapsels. Grijs haar
Haartrends en kapsels. Grijs haar. Terug naar je eigen haarkleur

Of je nu blond, donker of grijs bent, je zou het kunnen overwegen. Vooral natuurlijk grijs haar is op dit moment een enorme haartrend, een hype zelfs. Hashtags als #silverhair en #grombe zijn razend populair. Ook VIPs zoals Sharon Stone, Jamie Lee Curtis, prinses Caroline van Monaco, Andie MacDowell en Salma Hayek kiezen steeds vaker voor hun natuurlijke, grijze haarkleur. Bij grijs haar passen wel enige kanttekeningen.

#1 Je haar niet meer verven betekent niet dat je niets meer aan je haar doet. Natuurlijk grijs haar vraagt om een uiterst verzorgd kapsel. Style het op een natuurlijke manier en laat je haar, zodra dat weer kan, goed in model knippen.

#2 Vind de juiste grijstint. Grijs haar heeft de neiging om geel te worden. Contrasteer dit effect met een zilvershampoo en/of zilverconditioner.

#3 Pas je make-up en kleding aan. Grijs haar vraagt om stijl en elegantie. Let op: dit betekent niet dat je je ‘ouwelijk’ moet gaan kleden. Wat we bedoelen is dat het dragen van grijs haar kan vragen om een update van je look.

Haartrends en kapsels
Haartrends en kapsels 2022. Uitwasbare pastel kleuren voor een tijdelijke verandering van haarkleur. Foto: Charlotte Mesman

#4 Grijs haar is een schitterende basis voor uitwasbare pastels. Eenmaal (mooi) grijs zou je af en toe eens met een zachtblauwe of een zachtroze gloed kunnen experimenteren. Deze kleuren kunnen ook een uitkomst zijn als zilvergrijs je niet staat.

#5 Want dat kan: niet iedereen staat grijs goed. Het is het proberen waard maar staat het je niet, zoek dan naar andere oplossingen. Je hoeft niet per se terug naar een rigoureuze haarkleur maar kunt ook voor een tint kiezen die dichter bij je eigen haarkleur ligt.

#6 Grijs haar associëren we vaak met middellange en korte kapsels. Het is inderdaad waar dat lang grijs haar zich niet gemakkelijk laat dragen. Maar het kan ook heel mooi zijn. Sluit het a priori niet uit. Een voorbeeld van mooi grijs haar is Sarah Harris van Vogue UK.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE