Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Grijs haar in de modewereld. Gaultiers grijze pruiken; grijs op je zestiende

Grijs haar in de modewereld. Gaultiers grijze pruiken; grijs op je zestiende

Celebrities en fashionista’s in de hele wereld experimenteren op dit moment met grijze haarkleuren in …

grijze-kapsels-04
Donkergrijze pruik op Jean Paul Gaultiers catwalk in 2011, ph. Mauro Pilotto

Celebrities en fashionista’s in de hele wereld experimenteren op dit moment met grijze haarkleuren in alle mogelijke nuances. Het is een ware hype. Maar overigens geen nieuwigheid.

In de modewereld is men allang bekend met de kracht van grijs. In 2011 bijvoorbeeld stuurde Jean Paul Gaultier zijn mannequins met grijze pruiken de catwalk op. De nuances die we toen in zijn show zagen, zijn nog steeds heel actueel.

grijze-kapsels-03
Lichtgrijze pruik op Jean Paul Gaultiers catwalk in 2011, ph. Mauro Pilotto
grijze-kapsels-02
Donkergrijze pruik op Jean Paul Gaultiers catwalk in 2011, ph. Mauro Pilotto
grijze-kapsels-01
Pastelgrijze pruik op Jean Paul Gaultiers catwalk in 2011, ph. Mauro Pilotto

Een ander bekend ‘grijs fenomeen’ in de modewereld is modejournaliste Sarah Harris. De Britse fashion editor presenteert zich al vanaf het begin van haar carrière met zilvergrijze manen langs de catwalks.

grijze-kapsels-05
Sarah Harris

Overigens is Sarah een natuurlijk fenomeen. Ze zou – net zoals haar moeder – al op haar zestiende jaar grijs geworden zijn en haar feilloze gevoel voor stijl moet haar toen al hebben ingegeven om het niet te verven. Sarahs lange grijze haar is haar ‘signature’ en maakt van haar een persoonlijkheid. Zelfs temidden van het modepubliek valt ze op. Haar grijze haar maakt haar elegant en uniek.

Tegenwoordig wordt Sarah regelmatig op straat aangeschoten door fashionista’s die helemaal wild zijn van haar haarkleur en haar vragen welke kapper haar fantastische grijstint heeft gedaan. Maar Harris’ schoonheid komt niet uit een potje… Zou Sarah op haar zestiende ooit gedacht hebben dat ze nog eens, zonder het te willen, een absolute trendsetter zou worden?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE