Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarverzorging | Glossy haar is dé trend voor zomer 2022

Glossy haar is dé trend voor zomer 2022

Een professionele glansbehandeling volgens de allernieuwste haarkleurtrends voor 2022 is top, maar ook thuis kun je mooie resultaten bereiken.

Haartrends 2022
Glossy haar is dé trend voor zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

Hoogglans haar is dé trend voor zomer 2022. Wat voor een haarkleur je ook hebt, het moet glanzen dat het een lust is. Maar helaas gaan haarkleuren er qua kwaliteit en glans in de loop van de tijd op achteruit. Ze worden doffer en verliezen diepte. Frequente shampoobeurten en blootstelling aan de zon maken het er niet beter op. Gelukkig is er iets dat je zelf thuis kunt doen om je haarkleur op te frissen en er die mooie glans overheen te leggen die we van een professionele haarkleuring kennen, en dat is: hair gloss (een trucje dat ook de celebs kennen!).

Een hair gloss behandeling is gewoonlijk iets dat je aan de professionals overlaat. Maar tegenwoordig zijn er ook kwalitatief goede DIY hair gloss kits te koop.

Haartrends 2022. Kapsels en haarkleuren
Haartrends 2022. Kapsels en haarkleuren

Hair gloss is géén permanente haarkleuring en bevat in de regel geen peroxide of ammoniak (let op: als je moet gaan mengen, heb je met een échte haarverf te doen). Het doel van hair gloss is enkel en alleen om je haarkleur op te frissen, om het opnieuw glans te geven en om die gele of oranje ondertoon die in de loop van de tijd de kop opsteekt, te corrigeren.

Haartrends 2022. Kapsels en haarkleuren
Haartrends 2022. Kapsels en haarkleuren

Bovendien geeft zo’n glansbehandeling je haar ook meer volume en wordt het er minder pluizig door. Wel is het van belang om de juiste nuance voor jouw haar te vinden. Populaire nuances zijn honingblond en karamel. Kies die nuance die het dichtst bij jouw haarkleur ligt.

Haartrends 2022. Kapsels en haarkleuren
Haartrends 2022. Kapsels en haarkleuren

Behalve hair gloss is er ook nog zoiets als hair glaze. Waar hair gloss, aldus de experts, in de haarschacht zelf doordringt en daardoor langer duurt (maximaal één maand), legt hair glaze een glanzend laagje om je haar. Dit glansje houdt dan ook minder lang. Het is een ideaal beginnerproduct. Overigens kun je zowel hair gloss als hair glaze ook op ‘virgin hair’ (niet/nooit gekleurd haar) gebruiken.

Type hair gloss of hair glaze maar eens in op internet. Je vindt er tal van interessante producten. Op naar een glanzende haardos!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE