Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Gebroken hart? Dan is dit kapsel (misschien) iets voor jou

Gebroken hart? Dan is dit kapsel (misschien) iets voor jou

Ken je dat gevoel van diepe wanhoop, van verlangen, van obsessie bijna, die een onmogelijke …

Ken je dat gevoel van diepe wanhoop, van verlangen, van obsessie bijna, die een onmogelijke liefde kan veroorzaken? Een gekmakend verdriet dat het onmogelijk maakt om normaal te functioneren.

Regisseur François Truffaut wijdde er de film ‘L’histoire d’Adèle H.‘ (1975) aan. De film speelt zich af in 1863 (het Victoriaanse tijdperk) en gaat over Adèle die verliefd is op een soldaat die moet vechten in de oorlog. Ze wordt letterlijk gek van verlangen.

EEN ‘GEKKE’ COLLECTIE

Truffauts film en deze emoties zijn ook het uitgangpunt voor de modecollectie voor herfst winter 2016 2017 van Antonio Marras, Italiaanse modeontwerper en onverbeterlijke romanticus. De wanhoop en gekte komt in de collectie tot uiting in de ongebruikelijke kleurcombinaties en de show eindigt met een model met kortgeschoren haar in (superchique zijden) pyjama met een deken om haar schouders…

Victoriaans kapsel
Victoriaans kapsel bij Antonio Marras FW 2016 2017. Hair: James Pecis

EEN ‘GEK’ KAPSEL

De ‘craziness’ van de liefhebbende Adèle is ook terug te vinden in de kapsels die top hair stylist James Pecis voor deze show heeft gecreëerd. Het kapsel is in Victoriaanse stijl, zoals in Truffauts film. Een scherpe zijscheiding en een scheiding van oor tot oor zijn de basis voor dit kapsel. De rest van het haar achter op het hoofd wordt samengebonden tot een grote getoupeerde knot. En tot nu toe is alles nog vrij normaal. Maar in de details heeft Pecis de gekte waartoe de liefde Adèle heeft gebracht verwerkt.

De knotten zitten altijd net op de verkeerde plaats, nu eens heel hoog, nu eens een beetje opzij. En de twee zijlokken die Pecis met de zijscheiding en de oor-tot-oorscheiding overdwars over het hoofd heeft gecreëerd, worden niet naar achteren gedragen, maar kruisen elkaar onder de kin en worden dan in de nek vastgeknoopt, als een sjaaltje! Verder zijn de kapsel rijkelijk versierd met strikken en dragen de meisjes soms zelfs zwart voile in het gezicht.

Bekijk de backstage video maar eens. Die is echt heel interessant. Natuurlijk is dit geen kapsel om in z’n totaliteit te kopiëren, maar je kunt er wel elementen uit halen. De twee scheidingen en de knot bijvoorbeeld. Het kapsel laat zien dat er eigenlijk geen grenzen aan de creativiteit zijn. Het brengt je vast op andere ideeën.

Spreekt je dit concept wel aan, lees dan ook over de make-up voor deze show.

Victoriaans kapsel
James Pecis backstage bij Antonio Marras FW 2016, 2017, ph. Charlotte Mesman
Victoriaans kapselVictoriaans kapsel
Victoriaans kapsel bij Antonio Marras FW 2016 2017. Hair: James Pecis
Victoriaans kapsel
Victoriaans kapsel bij Antonio Marras FW 2016 2017. Hair: James Pecis
Victoriaans kapsel
Victoriaans kapsel bij Antonio Marras FW 2016 2017. Hair: James Pecis

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE