Trendystyle.net | Psychologie | Ga jij goed om met je tijd? Doe de test en lees onze tips | Pagina 2

Ga jij goed om met je tijd? Doe de test en lees onze tips

Tijd is een luxe. Hoe goed ga jij ermee om? Het is zonde om kostbare tijd te verliezen! Doe de test en lees onze ga-goed-met-je-tijd-om tips.

Omgaan met tijd. Doe de test
Omgaan met tijd. Doe de test

Ga jij goed om met je tijd? Wat is jouw score?

Vervolg van pagina 1

Meer A’s
Jij redt het allemaal wel, maar het is vaak op het nippertje. Naar de buitenwereld toe heb je alles behoorlijk onder controle, maar inwendig sta je vaak onder spanning om alles voor elkaar te krijgen. Lees de ‘gouden’ tijd-tips

Meer B’s
Zeg eens eerlijk? Sta jij bekend als iemand die vaak te laat komt, die afspraken afzegt en van hot naar her rent? Neem de tijd om je tijd te plannen en je zult zien dat je uiteindelijk meer tijd voor jezelf overhoudt. Lees de ‘gouden’ tijd-tips

Meer C’s
Jij hebt het allemaal goed onder controle. Je weet waar je grenzen liggen en je trekt je grenzen ook. Je verdeelt je werk en je verplichtingen goed over de tijd en komt daarnaast ook nog eens aan jezelf toe. Onze complimenten!

Gouden tijd-tips

Plan je tijd

Neem de tijd om je tijd te organiseren. Schaf een agenda aan zodat je het overzicht over je afspraken hebt en tel tot tien voordat je een nieuwe afspraak maakt of een verplichting aangaat. Probeer je verplichtingen goed over de week te verdelen. Houd er altijd rekening mee dat zich onverwachte dingen kunnen voordoen en plan daarom je afspraken ruim in.

Organiseer je huis en/of werkplek

Dwing jezelf ertoe om dingen altijd op dezelfde plek op te bergen. Dit heeft niets met tijd te maken, dacht je? Jawel! Ga maar eens na hoeveel tijd je anders met zoeken kwijt bent.

Neem je werksysteem onder de loep

Of het nu een job op kantoor gaat of om het schoonmaken van je huis, neem het systeem eens onder de loep. Kan het sneller, kun je het beter organiseren?

Leer om te delegeren

Jij hoeft echt niet alles te doen. Neem de slachtofferrol niet op je. Trek je grenzen. Neem niet al het werk van die zieke collega over en verdeel de taken in huis eerlijk over jezelf en over je huisgeno(o)t(en).

Bewaak je ‘me-time’

Maak tijd voor jezelf vrij en maak duidelijk aan je omgeving dat je op dat moment niet gestoord wilt worden. Zet je mobiele telefoon af en trek je terug. In het begin zul je er misschien commentaar op krijgen, maar op den duur zal men je ‘me-time’ respecteren.

Stel je prioriteiten/wees niet bang om dingen af te zeggen

Wordt het je allemaal teveel, stel dan prioriteiten. Laat onbelangrijke dingen zitten, zeg een afspraak af (zonder schuldgevoelens) en creëer tijd voor jezelf om op adem te komen.

Plan belangrijke dingen

Moeten er dingen voorbereid worden (een vakantie, een belangrijke meeting, een verjaardagsfeest), laat het dan niet op het laatste moment aankomen. Plan de dingen van tevoren in en zorg ervoor dat je ruimschoots op tijd overal klaar mee bent. Niet alleen loopt de organisatie soepeler (dat spaart tijd) maar ook zul je, als het grote moment eenmaal daar is, niet gestresst en opgefokt eraan deelnemen.

Terug naar pagina 1

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE