Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Foundation, maar eerst… finish essences, primers, skin enhancers, pore minimizers, BB en CC creams

Foundation, maar eerst… finish essences, primers, skin enhancers, pore minimizers, BB en CC creams

De rol van foundation is aan belang aan het inboeten. We maken ons nog steeds …

De rol van foundation is aan belang aan het inboeten. We maken ons nog steeds op met foundation, maar gebruiken er per keer véél minder van. Dikke cakes en lagen zijn achterhaald. Het accent is verlegd naar de voorbereiding van de huid op de foundation met producten als finish essences, primers, skin enhancers, pore minimizers en BB en CC creams. Met (een of meerdere van) deze producten als basis is één drupje foundation vaak al genoeg.

Het ‘ik heb een porseleinen en bijna onopgemaakte huid’-effect

De tijden dat je ’s morgens je gezicht waste, er wat crème op smeerde en er vervolgens wat foundation overheen deed, zijn voorbij. Wil je het geraffineerde ‘ik heb een porseleinen en bijna onopgemaakte huid’-effect bereiken, dan zal deze ochtendroutine volgens moderne maatstaven verder moeten worden uitgebouwd. Aan foundation alleen heb je niet meer genoeg.

Een natuurlijk ogende maar o zo ‘flawless skin’

De ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging en make-up gaan enorm hard. Veel huidige trends (en beautyproducten) komen tegenwoordig uit Korea (beauty addicts zullen er alles van weten). Een porseleinen huid staat in Azië hoog in het aanzien en de dagelijkse beautyrituelen zijn uiterst geraffineerd en gericht op het creëren van een natuurlijk ogende maar o zo ‘flawless skin’.

‘Nude’ huidjes op de catwalk

Deze trend zien we ook op de internationale catwalks in Parijs, Londen, Milaan en New York terug. Was het eens normaal dat visagisten, vooral voor foto’s en catwalks, dikke lagen foundation op de huid van modellen en mannequins aanbrachten (je ziet het toch niet, werd er gezegd) nu wordt ook backstage bij de shows en op de sets gestreefd naar zo natuurlijk mogelijk ogende huidjes waarbij zo min mogelijk foundation wordt gebruikt. De digitale camera’s die tegenwoordig meer zien dan het menselijk oog en elke porie en imperfectie ongenadeloos vastleggen zullen mede hebben bijdragen aan deze ontwikkelingen op make-up gebied.

Hydrateren is het sleutelwoord

De sleutel naar een mooi opgemaakte huid is hydrateren. Het gebruik van vochtinbrengende crèmes en maskers is nog altijd fundamenteel. Eenmaal aangebracht is het zaak om het vocht ook daadwerkelijk in de huid vast te houden. Hier komen producten als Finish Essences die het vocht in de huid zouden ‘sealen’ in beeld.

Primers, skin enhancers, BB en CC creams

Waar je vervolgens mee aan de slag gaat, hangt vooral van jouw huidtype en het doel wat je wilt bereiken af. Primers vormen een goede basis voor je make-up. Ze zorgen dat je foundation goed hecht en als het ware met je eigen huid versmelt. Veel primers hebben ook een licht camouflerende werking en verdoezelen vlekjes en roodheid.

Skin enhancers verbeteren de teint van je huid. Ook deze producten zijn licht dekkend, hebben vaak een mooie finish en vormen een dankbare basis voor je foundation. BB creams hebben meerdere functies (afhankelijk ook van het merk dat je gebruikt). Ze vervagen imperfecties, verbeteren je teint, maar stellen ook rimpels tegen te gaan en bevatten vaak een anti-zonnebrandfilter. Bij CC creams (‘colour correcting’) ligt het accent op het corrigeren van de teint maar ook deze crèmes hebben daarnaast vaak andere functies.

Heb je een mooie huid, dan kan een van deze voorbereidende producten al genoeg zijn en kom je aan foundation helemaal niet meer toe. Ten hoogste kun je een minimale dosis losse of compacte poeder op de T-zone aanbrengen.

Pore minimizers

Een product apart is de pore minimizer, een strikt camouflerend product dat ervoor zorgt dat grove poriën minder zichtbaar zijn. Deze producten maken vergrote poriën dus niet kleiner, maar ze geven je huid wel een mooier aanzien. Gebruik dit product alleen waar nodig (meestal de neusvleugels, de kin en je wangen op het midden van je gezicht).

Foundation. Eén drupje is al genoeg!

Heeft je huid meer nodig dan een voorbereidend product om ‘m mooi effen en fluweelachtig te krijgen, ga dan voor een foundation maar gebruik er maar héél weinig van. Breng het product zo mogelijk alleen aan in de zones waar het echt nodig is.

Werk in lagen

We gebruiken meer producten dan voorheen en werken dus per definitie in lagen. Maar wist je dat ook elk product op zich tegenwoordig in lagen wordt aangebracht? Begin met een heel dun laagje, verdubbel het laagje daar waar nodig en creëer zo een perfecte huid met zo min mogelijk product die natuurlijk oogt maar er wel heel fantastisch uitziet. Het vergt wat oefening en tijd, vooral ook omdat je de juiste producten voor je huid moet vinden (maak dankbaar gebruik van proefmonstertjes van de parfumerie), maar heb je eenmaal de succesformule voor jouw huid gevonden dan zul je versteld zijn van het resultaat.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE