Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | In vorm en afvallen | En dan nu allemaal aan de buikspieroefeningen!

En dan nu allemaal aan de buikspieroefeningen!

Lijkt je dit een artikel voor de lente of zomer, dan heb je het mis! …

Lijkt je dit een artikel voor de lente of zomer, dan heb je het mis! Buikspieroefeningen begin je nu. In het najaar. Zodat je volgend jaar zomer strak en mooi bent. En de nieuwste mode zult kunnen dragen.

blote-buikBlote buiken op de catwalk van Just Cavalli 2014

Blote buiken komen terug. Bereid je er nu alvast op voor!

Begin deze zomer zag ik de trend langzaam maar zeker al aankomen. Een ontbloot middenrif is weer in de mode. Niet zoals in de tijd van Britney Spears (wellicht kun je lage-taille-blote-buiken-trend van toen nog herinneren) maar met een hogere taille zodat het blote gedeelte wat omhoog schuift (en de liefdeshandvaatjes binnen boord blijven). Maar wel bloot in ieder geval.

Zelfs deze winter al korte truitjes en tops

De afgelopen zomer waagde nog maar een enkele vrouw zich eraan, maar ik verwacht dat we het ontblote middenrif volgend jaar zomer (2014) meer gaan zien. Zelfs in de wintercollecties zien we al korte truitjes en topjes die met rokken en broeken met een hoge taille worden gedragen.

Navels bloot voor zomer 2014

De collecties op de catwalks van de Milano Fashion Week die op dit moment aan de gang zijn, bevestigen de trend. Volgend jaar zomer laten we onze navel weer zien! Op een heel chique manier. Dus geen lage spijkerbroeken en slim fit pants, maar rokken en broeken met een wat hogere taille en korte (soms zeer korte) tops. Dat wordt de trend.

 Core training

Zelf ben ik met deze trend in het vooruitzicht al met buikspieroefeningen aan de slag gegaan (hoe ijdel kun je zijn!). Of ik nu wel of niet met deze trend zal gaan meedoen, weet ik nog niet maar de trend motiveert in ieder geval om weer eens lekker te gaan sporten. Bovendien ontdekte ik deze zomer dat er op het gebied van de buikspieroefeningen de afgelopen jaren heel wat veranderd is.

De klassieke ‘sit ups’ doen nog mee maar ‘core oefeningen’ die je hele romp aan het werk zetten, hebben enorm voet aan de grond gekregen. Met deze oefeningen heb je een flink aantal spieren te pakken en werk je niet alleen aan een strakke buik maar ook aan een sterkere romp, een goede balans en een goede houding (ook heel belangrijk als je met een blote buik ten tonele verschijnt). Het wordt bovendien veel gemakkelijker om je buikspieren in te houden.

Ik ben inmiddels helemaal verslaafd aan core training (kijk maar eens op internet wat het inhoudt en vraag je sportinstructeur ernaar). Het is inspirerend en zelfs ontspannend. Je voelt je er relaxter en sterker door. En dat allemaal dankzij een onbenullige modetrend waarvan ik nog niet eens weet of ik eraan mee ga doen!

Wat vinden jullie? Gaan jullie volgend jaar zomer met de buik bloot (of misschien deze winter al?). Laat het ons weten!

Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE