Trendystyle.net | Liefde en relaties | Het eerste afspraakje, de eerste indruk telt

Het eerste afspraakje, de eerste indruk telt

De eerste indruk telt, zeggen ze. En dat geldt natuurlijk vooral voor het eerste afspraakje. Iets om rekening mee te houden.

Daten
Het eerste afspraakje. De eerste indruk telt

De eerste indruk telt, zeggen ze. En dat geldt natuurlijk vooral voor het eerste afspraakje. Het is een ontmoeting die (van beide kanten) vaak met veel twijfels en onzekerheden gepaard gaat. Maar eigenlijk zijn er een paar simpele regels die het voor ons vrouwen heel gemakkelijk maken. Hier zijn onze tips.

Het eerste afspraakje, de eerste indruk telt

De eerste indruk telt

Als we willen, kunnen we allemaal een goede indruk maken. Wij als vrouwen hebben daar zo onze ‘wapens’ voor. Je hoeft alleen maar even weten hoe je ze moet gebruiken om, net zoals het ondeugende liefdesgodje Cupido, zijn hart te raken.

Je glimlach

Een glimlach is als de zon die van achter de wolken te voorschijn komt. Een mooie, welgemeende glimlach is hartveroverend. Treed hem glimlachend tegemoet en toon je belangstelling in zijn verhalen met een glimlach.

Je uiterlijk

Zorg ervoor dat je er verzorgd en vrouwelijk uitziet. Maar leg het er niet te dik bovenop. Met een jurkje en een paar hoge hakken verover je elk mannenhart. Ben je een broekentype, ga dan voor een mooi, vrouwelijk topje, een broek en een paar mooie schoentjes. Vermijd echter te sexy kleding en hul je niet in walmen parfum.

Elegantie

Je mag er nog zo mooi uiterlijk, als een zekere charme en elegantie ontbreekt, kom je er op den duur niet ver mee. Verleid hem daarom niet alleen met de vrouwelijke snit van je jurk, maar ook met stijl. Voorbeeldje nodig? Ga niet op je nagels zitten bijten omdat hij je zenuwachtig maakt.

Intelligentie

Mannen mogen dan visueel ingesteld zijn, op den duur willen ze in de persoon die ze voor zich hebben, ook graag een gesprekspartner zien. Dat betekent niet dat je tijdens het eerste afspraakje direct je hele levensverhaal moet vertellen, of een opsomming moet geven van wat je in je exen niet aanstond. Roer liever luchtige, lichte en veilige gespreksonderwerpen aan. Iets dat je in de krant hebt gelezen en dat je aansprak, of indruk op je maakte. Iets dat Nederland op dat moment bezighoudt. Laat zien dat je iets te vertellen hebt. Maar wees niet bang voor stiltes. Je hoeft ze echt niet altijd op te vullen…

Je houding

Je houding is natuurlijk zelfverzekerd, maar niet overdreven. Probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn. Voel je je van binnen onrustig en onzeker, dwing jezelf er dan toe om je rustig te bewegen. Zo voorkom je dat je tijdens het lopen tegen een tafeltje stoot, van een treetje valt of je tas laat vallen (ja, het kan zomaar gebeuren!). Neem ook je tijd om op zijn vragen te antwoorden. Ten eerste is het geen quiz met een tijdslimiet en ten tweede voorkom je dat je dingen zegt waar je later spijt van krijgt.

Lichaamstaal

Je glimlach mag dan boekdelen spreken, met je ogen kun je nog veel meer zeggen. Kijk hem tijdens het gesprek aan, wees niet bang om oogcontact te maken. Vind je hem echt leuk, dan kun je dat ook laten merken door een keertje heel eventjes je hand op zijn arm te leggen (maar hier zitten wel al bijna in het ‘verleidingstraject’ en zijn we de ‘eerste-indruk-fase’ al bijna voorbij).

Humor

Humor is voor veel mannen belangrijk. Houd het bij je eigen humor. Doe niet geforceerd en probeer niet jouw humor aan te passen aan zijn idee van humor. Als je hem maar laat zien dat je jezelf en de hele wereld niet al te serieus neemt. Dat is altijd heerlijk verfrissend.

Verwachtingen

Jij mag dan druk bezig zijn met ‘de eerste indruk’ die je op hem maakt, vergeet niet dat hij ook indruk op jou moet maken. Leg je verwachtingen voor het eerste afspraakje echter niet al te hoog. Maar zelden zullen de vonken er direct afspatten. Geef hem de kans, luister naar hem, observeer hem, volg je vrouwelijke intuïtie. Wees niet teleurgesteld als het (weer) niets wordt. Blijf altijd eerlijk. Dit is niet je laatste kans! Er zijn zoveel mannen op de wereld.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE