‘Drie Koningen’ aan de Adriatische Zee

grado-03

Even een berichtje uit Italië. Drie Koningen is hier nog steeds een feestdag. De komst van de koningen wordt gevierd, maar tegelijkertijd is het ook ‘la Befana’, een folkloristisch feest dat wel iets wegheeft van ons Sinterklaasfeest.

In de nacht van 5 op 6 januari komt ‘la Befana’, de heks op haar bezemsteel, aanvliegen. Ze doet cadeautjes in de sok van lieve kindertjes en steenkolen in de sok van stoute kindertjes.

In het Noordoosten van het land waar ik op dit moment ben, heeft men bovendien een antieke traditie opgerakeld. De avond van 5 januari worden vuren aangestoken en wordt angstvallig gekeken welke kant de rook opwaait. De richting zegt iets over de toekomst. Dit jaar trok de rook naar het Oosten wat ONZEKERHEID betekent (niets nieuws onder de zon :-)). ’s Avonds heeft men opnieuw een vuur aangestoken, in de hoop dat de richting van de rook zou veranderen, maar tevergeefs…

Over zon gesproken, het was hier vandaag een SCHITTERENDE dag. Ik dronk koffie op de boulevard van Grado, een schattige badplaats, met uitzicht op de Adriatische Zee. Een aanrader als je ooit eens in de provincie Friuli Venezia Giulia bent. Er zijn in deze provincie ook vele andere mooie plekjes te zien: de hoofd-/havenstad Triëst, de Romeinse stad Aquileia, de Lombardische stad Cividale. En verder bergen, kastelen, de zee. Zelf ben ik weg van het eiland Barbana dat opdoemt in de moerassen rond Grado.

grado-01 grado-02 grado-06 grado-07grado-10 grado-11 grado-12 grado-12

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE