Dol op gestoofde courgettes. Lekker en gezond!

Gestoofde courgettes
Gestoofde courgettes

Ik ben dol op gestoofde courgettes. Ik zou dit bijgerecht wel elke dag kunnen eten. Dit is een heel eenvoudig oud-Italiaans recept van de grootvader van een vriend. Heel gemakkelijk en ook heel gezond. Het liefst gebruik ik voor dit recept lichtgroene courgettes. Ze zijn zoeter en minder bitter van smaak dan hun donkere collega’s.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 tot 6 courgettes
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • olijfolie

Bereiding

Gestoofde courgettes
Gestoofde courgettes

Spoel de courgettes goed af onder koud stromend water en snijd ze daarna in flinterdunne plakjes.

Pel de knoflook en halveer de teentjes in de lengte. Ik geef er altijd de voorkeur aan om de knoflook niet fijn te hakken zodat eenieder die geen knoflook wil eten, de teentjes naderhand gemakkelijk kan verwijderen.

Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit er de knoflook in. Doe de courgetteplakjes erbij en stoof de courgettes op een laag vuur met de deksel op de pan gaar. Is er veel kookwater, verwijder dan de deksel en laat het verdampen. Breng de courgettes op smaak met zout en serveer ze bij het hoofdgerecht.

Door: Charlotte Mesman

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE