Detoxen? Januari is er hét moment voor, maar…

Detox
Detox

Staat detoxen voor deze januari maand op jouw programma, kijk dan eerst even deze video! Er zijn zoveel dingen waarvan we denken dat we er afvalstoffen in ons lichaam door kwijtraken, maar in werkelijkheid komen we bedrogen uit. Tenminste, als we Adam mogen geloven (en wij denken wel dat deze betweterige jongeman het nodige onderzoek heeft gedaan).

Dit geeft Adam ons mee:

  • Laat je niet verleiden door reclames en spannende beloftes voor detox producten. Ze werken niet, zeker niet die via de huid.
  • Ook de sauna is dus niet de plek om je lichaam te detoxen. Het idee achter transpireren is de regulatie van de lichaamstemperatuur; de functie van onze huid is niet ontgiften.
  • Alles wat je in grote hoeveelheden eet, kan in zekere zin ‘giftig’ zijn. Het gaat om balans in je lijf.
  • De beste manier om te detoxen is om het aan je lichaam over te laten. Je organen – lever, nieren, longen – doen het werk. Afvalstoffen verlaten uiteindelijk je lichaam via, ja, je ontlasting.
  • Darmspoelingen zijn volgens Adam en de arts in de video schadelijk en soms zelfs gevaarlijk. Het zou niet bewezen zijn dat ze iets goeds voor je lichaam doen, terwijl wel bewezen is dat ze nare bijwerkingen hebben. Verder zou, aldus Adam en de arts in kwestie, je lichaam zijn ‘als een tuin‘ en zo besluiten ze ‘daar wil je wel wat (uhm) bemesting in hebben‘!

Natuurlijk is je lichaam (dat het harde werk doet) wél heel blij met gezonde voeding of misschien zelfs met korte vastenperiodes. Je wilt je lichaam niet overbelasten met fast food, vette happen en suiker. Detoxen in de zin van gezond eten, is dus wél héél welkom en een optimaal begin van het nieuwe jaar!

Succes ermee!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE