Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | De make-up trend die we nooit meer kwijtraken: een perfecte huid

De make-up trend die we nooit meer kwijtraken: een perfecte huid

Hoe frustrerend klinkt het? Een perfecte huid. Het is de biggest make-up trend ever! De …

Hoe frustrerend klinkt het? Een perfecte huid. Het is de biggest make-up trend ever! De vereisten: een goede skin care en wat handigheid met make-up. Want geloof ons, al die catwalk modellen hebben echt niet allemaal flawless catwalk huidjes (girls, no offense!). Daar gaan topvisagisten overheen, zoals Benjamin Puckey, geboren in Londen, getogen in Amsterdam (!) en tegenwoordig woonachtig in New York.

Tijdens de Milan Fashion Week deed Benjamin Puckey onder meer de make-up voor de catwalk show van Francesco Scognamiglio. (Het was overigens een heel Nederlandse happening daar want behalve Benjamin Puckey ontmoetten we er ook Damaris Goddrie die echt wel een beetje – lees helemaal – hét stermodel van de show was). En Benjamin was de stervisagist (of course). Voor een smokey eyes tutorial met Benjamin Puckey klik hier. Voor de ‘beautiful skin make-up’ lees hieronder verder.

Het concept achter de make-up die Benjamin Puckey voor de catwalk show van Francesco Scognamiglio herfst 2016 ontwierp is ontzettend cool. ‘De collectie van Francesco Scognamiglio’, vertelde Benjamin ons, ‘is heel pompeus, glamourachtig, met veel goud en kleur. Om een juiste balans tussen de make-up en de kleding te creëren, maakten we de modellen heel eenvoudig op. Als jonge meisjes die het niet kan schelen dat ze de duurste en mooiste creaties dragen!

make-up-benjamin-puckey-02
Backstage bij Francesco Scognamiglio herfst 2016, make-up: Benjamin Puckey @KikoMilano, ph. Charlotte Mesman

De make-up is dus heel eenvoudig en het accent ligt op de huid. Die is zo transparant mogelijk en met heel weinig foundation opgemaakt. Ook komt er geen poeder aan te pas. Tegenwoordig gaat het allemaal om een zacht glanzende huidjes met subtiele highlights. Voordat je je gaat opmaken, is het heel belangrijk dat je een hydraterende crème in je huid masseert!

Voor de ogen koos Puckey een crèmeachtige oogschaduw [Kiko Milano] in het lichtroze met een klein glittereffect (‘A beautiful sparkle‘). En voor de lippen een natuurlijke rozeachtige kleur.

Verder, en dat maakt deze look oh zo modern, gebruikte Puckey voor deze look géén mascara! Het draait hier allemaal om de huid en ‘nude’ ogen met een lichtroze glitter effect waardoor de ogen groter lijken!

Bekijk het backstage filmpje (hierboven) en de foto’s en ga dan zelf aan de slag.

make-up-benjamin-puckey-03
Backstage bij Francesco Scognamiglio herfst 2016, make-up: Benjamin Puckey @KikoMilano, ph. Charlotte Mesman
make-up-benjamin-puckey-01
Backstage bij Francesco Scognamiglio herfst 2016, make-up: Benjamin Puckey @KikoMilano, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE