Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | De lippenstift trends voor zomer 2019. Van natuurlijke lippen tot felle kleuren

De lippenstift trends voor zomer 2019. Van natuurlijke lippen tot felle kleuren

De lippenstift kleuren voor lente zomer 2019? Van nude tot vrolijk en fel. Loop op de trends vooruit! Experimenteer nu al met de nieuwe kleurtjes en texturen.

De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. Fashion Show: Luisa Beccaria, ph. Charlotte Mesman

De Fashion Weeks voor lente en zomer 2019 zijn voorbij en de winter staat voor de deur. Maar toch willen we alvast wat conclusies trekken voor volgend jaar zomer, vooral ook omdat de trends die tijdens de Fashion Weeks het licht zien al vanaf dat allereerste moment de huidige modes gaan beïnvloeden. Niets weerhoud je er dus van om je nu alvast door de make-up trends voor lente en zomer 2019 te laten inspireren! Neem nu de lippenstift trends. Daar zitten beeldige kleurtjes tussen waar je zo mee aan de slag kunt.

Lippenstift trends lente zomer 2019

De lippenstift trends voor lente en zomer 2019 kun je grofweg verdelen in twee stromingen: aan de ene kant heb je de nude looks en natuurlijke lippen en aan de andere kant de felle en intense lipstick kleuren in met name roze en rood. Bij sommige alternatieve modehuizen zagen we ook bleekblauw of paars. De grote afwezige was volgens ons oranje. Deze tint, die toch echt heel zomers is, bleef beperkt tot een perzikkleurtje hier en daar. Daarentegen zagen we oranje wel heel vaak op de oogleden en als blush.

Klik hier voor de lippenstift trends voor herfst winter 2018 2019

Nude lippen

Nude lippen en natuurlijke lippenstift met een subtiele gloss zijn nog steeds een mega trend, ook voor lente en zomer 2019. Als er backstage bij de Fashion Weeks maar een beetje oogmake-up aan te pas komt, dan moeten de lippen wijken. Die krijgen dan enkel een glosje of glansje, soms met een zachtroze of zachtrode onderkleur. Maar nude, dat kun je gerust zeggen, is een trend.

De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. Fashion Show: Elisabetta Franchi, ph. Charlotte Mesman. Op de foto topmodel Daphne Groeneveld met een stralende lach
De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. Fashion Show: Brognano, ph. Charlotte Mesman

Roze lippenstift

Roze lippen staan iedereen goed. Voor lente en zomer 2019 gaan we enorm veel roze lippenstift zien. Van heel bleekroze tot zachtroze, van bubble gum pink tot zacht framboos.

De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. Fashion Show: Alberto Zambelli, ph. Charlotte Mesman

Rode lippenstift

Rode lippen zijn een topper voor lente en zomer 2019, iets wat niemand zal verbazen. We gaan rood in alle mogelijke tinten dragen. Vooral de lichte en vrolijke roodnuances.

De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. Fashion Show: Arthur Arbesser, ph. Charlotte Mesman

Pop kleurtjes en glitter

Blauw of paars of misschien zelfs glitter. Dit soort lippen zien we nog steeds voorbij komen maar dan meer als artistieke uiting. We denken niet dat we dit soort lippen volop in het straatbeeld gaan zien.

Paars in afgezwakte varianten

Paars in afgezwakte varianten is wel hot. Denk hierbij aan kleurtjes als lila en pruimrood. Paars is een kleur die we zomer 2019 volop gaan zien, ook voor wat betreft de nagels.

Mat en crèmeachtige texturen

De finish voor de lippenstiften voor lente zomer 2019 is overwegend mat, crèmeachtig of met een zachte gloss. Hoogglans lipstick zagen we backstage bij de Fashion Shows eigenlijk niet. Dit komt omdat te gekunstelde make-upjes op dit moment in de modewereld niet on trend zijn. Ze worden in de mode business wel ‘Youtube make-upjes‘ genoemd. Het zijn makeup looks die er onwerkelijk uitzien, alsof je gezicht met Photoshop is bewerkt. Backstage bij de Fashion Weeks kom je dit soort looks eigenlijk niet tegen. De VIPs op de eerste rij bij de shows er echt wél raad mee :-)

De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. VIP met hoogglans lippenstift bij Versace, ph. Mauro Pilotto
De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. Matte of crèmeachtig is de trend. Fashion Show: Ultrachic, ph. Charlotte Mesman

Stained lips zijn hot

Stained lips zijn een concept in de modewereld. Letterlijk vertaald betekent dit ‘gevlekte lippen’. Het gaat hier meestal om een matte lippenstift die op een ietwat onregelmatige en niet al te intense manier, meestal met de vingertoppen, op de lippen is aangebracht. Hierdoor krijgen ze een soort zwoele maar ook ietwat vertederende uitstraling (als een kind dat van de bessenjam heeft gesnoept waardoor de lippen roodgekleurd zijn). Het is alsof de lippen ’toevallig’ een kleurtje hebben. Deze stained lips zijn volgend jaar zomer weer helemaal hot en wij vinden dit supermooi!

De lippenstift trends voor zomer 2019
De lippenstift trends voor zomer 2019. Fashion Show: Luisa Beccaria, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE