Trendystyle.net | Fashion trends | Topmodellen | De comeback van topmodel Sasha Pivovarova. Sasha toen, Sasha nu

De comeback van topmodel Sasha Pivovarova. Sasha toen, Sasha nu

Gisteren kwam ik in ons fotoarchief foto’s tegen van Sasha Pivovarova, een Russisch topmodel dat …

sasha-pivovarova-04
Sasha Pivovarova na de show van Chanel herfst winter 2015 2016

Gisteren kwam ik in ons fotoarchief foto’s tegen van Sasha Pivovarova, een Russisch topmodel dat eind jaren 2000 ontzettend veel catwalks liep. Ik moest toen opeens weer terugdenken aan de Chanel show van afgelopen maart waarin Sasha een comeback maakte. Na tijden geen catwalks meer te hebben gelopen, liep ze – tot grote vreugde van de vakmensen – voor Karl Kaiser.

Ook buiten bleef Sasha niet onopgemerkt. Ik was erbij toen ze na afloop van de show het Grand Palais verliet. Er ontstond een kleine commotie toen de streetstyle fotografen haar zagen en ik vond het ontroerend om te zien hoe één van de meest geharde streetstyle ‘vechters’, een fotograaf voor gerenommeerde tijdschriften, met Sasha voor een selfie poseerde (streetstyle fotografen doen gewoonlijk niet anders dan rennen om plaatjes te schieten en selfies zijn er echt niet bij!).

Ook ik herinner me Sasha maar al te goed. Ik fotografeerde haar vele malen in Milaan in de jaren dat ze nog catwalks liep. Ze heeft een elfachtig gezicht en intense blauwe ogen. Iemand zei eens dat Sasha de blik van een ‘sniper’ heeft. Misschien niet zo’n leuke vergelijking maar haar blik is in elk geval wel heel doordringend. Het feit dat ze vaak kringen onder haar ogen heeft, doet daar niets aan af, integendeel, het geeft haar karakter.

Sasha is bepaald geen doorsnee model. Niet alleen vanwege haar uiterlijk, maar ook omdat ze schildert. Toen ze ontdekt werd als model, studeerde ze kunstgeschiedenis aan de universiteit in Moskou. Het verhaal gaat dat ze als kind niet met poppen maar met potloden speelde. Haar indrukwekkende modellencarrière (ze stond meerdere malen op de cover van Vogue en wordt ook nu nog vaak gevraagd voor reclamecampagnes en editorials voor toonaangevende modehuizen en tijdschriften) heeft haar schilderwerk niet in de weg gestaan.

Sasha’s heeft al meerdere tentoonstellingen gehad. Wat ze schildert? Boeiende zelfportretten waarop ze zichzelf soms genadeloos neerzet, met priemende blik, kringen onder de ogen incluis.

sasha-pivovarova-03
Sasha Pivovarova na de show van Chanel herfst winter 2015 2016
sasha-pivovarova-02
Sasha Pivovarova na de show van Chanel herfst winter 2015 2016
sasha-pivovarova-01
Sasha Pivovarova na de show van Chanel herfst winter 2015 2016
sasha-pivovarova-08
Sasha Pivovarova backstage bij Max Mara zomer 2010
sasha-pivovarova-07
Sasha Pivovarova op de catwalk van Max Mara zomer 2010
sasha-pivovarova-06
Sasha Pivovarova voor Max Mara herfst winter 2009 2010
sasha-pivovarova-05
Sasha Pivovarova voor Max Mara herfst winter 2009 2010
sasha-pivovarova-11
Sasha Pivovarova tijdens de modeweek lente zomer 2008
sasha-pivovarova-10
Sasha Pivovarova tijdens de modeweek lente zomer 2008
sasha-pivovarova-09
Sasha Pivovarova tijdens de modeweek herfst winter 2007 2008

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE