Trendystyle.net | Lifestyle | Reizen | Chinatown, Bangkok. Street food en magie. Een short movie van de makers van ADVERSUS

Chinatown, Bangkok. Street food en magie. Een short movie van de makers van ADVERSUS

Bangkok is momenteel de tweede meest bezochte stad ter wereld (op nummer één staat Hong …

Chinatown, Bangkok. Street food en magie
Chinatown, Bangkok. Street food en magie. Een short movie van de makers van ADVERSUS

Bangkok is momenteel de tweede meest bezochte stad ter wereld (op nummer één staat Hong Kong). Naar verwachtingen komen dit jaar meer dan 21 miljoen toeristen naar de hoofdstad van het ‘Land of Smiles‘, Thailand.

Waar is de magie, vraag je je af?

Bangkok, metropool van uitersten

Bangkok is een stad die ik ken als mijn broekzak en waar ik een soort haat-liefde verhouding mee heb. Het is een fascinerende metropool van uitersten. De wolkenkrabbers schieten op dit moment uit de grond. Antieke villa’s en eeuwenoude bomen worden genadeloos ten gronde gebracht. Bangkok is inmiddels als iedere andere metropool (en heel anders dan toen ik hier voor de eerste keer was). De modernisatie verspreidt zich als een olievlek richting de buitenwijken. Elke dag haasten ontelbare werknemers zich per bus, metro of skytrain – inmiddels overvol – naar hun werkplaats waar ze aan hoge targets moeten voldoen. Met de taxi of auto is er tijdens de spitsuren geen doorkomen aan.

Maar wie oog heeft voor detail, zal in deze Aziatische stad nog magische plekjes vinden en… magische momenten beleven.

Want Bangkok is, zoals ik al zei, een metropool van uitersten. Je kunt versteld staan van al het cement, maar dan sla je een hoek om en zie je onverwacht een eekhoorntje wegwippen tussen het exotische groen. Een bezoek aan een tempel in de vroege morgen, als de horden toeristen nog op bed liggen of aan hun ontbijt op basis van papaja en mango beginnen, kan momenten van pure euforie schenken. Hetzelfde geldt voor Chinatown.

Chinatown, historische Chinese wijk


My Chinatown, een short movie van de makers van ADVERSUS

Chinatown in Bangkok is één van de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. De wijk strekt zich uit van Yaowarat Road, één van de drukste verkeersaders in Bangkok, tot Odeon Circle. De Chinezen in deze wijk – of hun voorouders – kwamen in vervlogen tijden naar Thailand en houden hun tradities in stand.

Chinatown overdag is één en al zakelijke bedrijvigheid. Langs de Yaowarat Road maar ook in de achterliggende steegjes vind je – gevestigd in lage, traditionele houten huizen – groothandels, ambachtelijke shops, goudwinkels, werkplaatsen van ambachtslieden, eetkraampjes, Chinese theehuizen en markten met alle mogelijke koopwaar. Het is een af-en-aan van handkarren en motorvoertuigen – in de smalle straatjes vooral brommers – met goederen.

Als de avond valt, nemen de eetkraampjes en straatrestaurants de overhand. De afgelopen tijd heeft het bestuur van de Thaise hoofdstad voedselstalletjes in verschillende centrale districten verboden, maar tot nu toe ontkomt Chinatown aan dit verbod. Geen wonder dat Chinatown zich heeft ontwikkeld tot een waar food-paradise voor gourmands (en toeristen). Noedels worden op straat gewokt, grote garnalen worden op hete roosters in de buitenlucht gegrild, granaatappels worden voor je ogen geperst tot robijnrode drankjes. Overal op de stoep staan eenvoudige klapstoelen en tafeltjes waar de lekkernijen – overwegend Thais en Chinees – worden geserveerd. Bij sommige restaurantjes staan lange rijen. Daar is het goed eten! Daar moet je zijn!

My Chinatown, een short movie van de makers van ADVERSUS

Het was op een regenachtige avond in november dat wij, gewapend met video camera, naar Chinatown togen. En het was op die avond dat Bangkok besloot om ons weer eens een glimp te gunnen van de magie die door de oprukkende modernisatie dreigt te verdwijnen.

Het was heerlijk om in Chinatown te filmen. Chinatown liet zich van zijn beste kant zien. De regen was magisch (dank nog voor alle plastic zakken om schoenen en kapsel te redden!). Iedereen liet ons onze gang gaan. De jongeman met de noedels gooide ze, speciaal voor onze camera, nog eens in de lucht en ving ze daarna behendig weer op. Het kleine meisje met het strepenjurkje imiteerde mijn loopje spontaan, heftig met haar armpjes zwaaiend. Ook de eindscène van deze short movie was een enerverend moment. Kijk zelf maar! (Even naar boven scrollen)

Geniet met ons mee en proef de sfeer van mysterieus Chinatown. En mocht je ooit naar Bangkok gaan, dan weet je waar je moet zijn voor verrukkelijke reuzengarnalen op de gril!

Kisses, Charlotte
P.S. Met dank aan ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE