Trendystyle.net | Culinair | Broccoli-venkelsoep. Onze Amor soep voor een hartverwarmende herfstmaaltijd

Broccoli-venkelsoep. Onze Amor soep voor een hartverwarmende herfstmaaltijd

Vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven een paar dagen gevast. Tjee, …

Broccoli-venkelsoep
Broccoli-venkelsoep

Vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven een paar dagen gevast. Tjee, dat viel niet mee! Het waren lange dagen – zonder wijn, koffie, thee en suiker – met enkel wat gekookte groenten en eindeloos veel kopjes warm water. Tijdens die dagen besefte ik mij hoeveel gezelligheid koken en eten met zich brengt.

Tot nu toe had ik het dagelijks bereiden van de maaltijd vooral als een vanzelfsprekendheid aangenomen en geëtiketteerd als een vervelende taak die steeds weer terugkeert. Nu zie ik dat het ook een ontspannend ritueel kan zijn waar je aandacht en liefde voor jezelf en je tafelgenoten in kunt stoppen. Koken is creatief, je creëert daadwerkelijk iets. Koken is ook liefde. Je bent bezig met organische producten, geschenken van de natuur, je combineert ze tot iets lekkers en voedt daarmee lichaam én geest van jezelf en anderen. Valt er iets mooiers te bedenken?

De eerste echte maaltijd die ik na mijn vastendagen at, bestond onder meer uit deze broccoli-venkelsoep. Geloof me, na die paar dagen afzien was deze soep ronduit goddelijk maar ook zonder vooraf te vasten is het een heerlijke soep. We noemden de soep Amor, Liefde, omdat ‘ie warm en troostend is. Een weldaad voor lichaam en geest.

Onze Amor soep is een ‘light‘ soep. Om ‘m zo licht mogelijk te houden – we waren nog steeds een beetje in de ‘vasten’-mood – besloten we de ui en knoflook nu eens niet vooraf in de olijfolie te fruiten, maar deze ingrediënten, net zoals de overige groenten, te koken (zie het recept). De Spaanse pepers maken de soep vrij pittig. Houd je daar niet van, gebruik ze dan niet of verwijder ze voordat je de soep met de staafmixer glad maakt.

Dit recept levert een vrij grote hoeveelheid soep op. Je kunt de soep een paar dagen in de ijskast bewaren.

Ingrediënten (4 personen)

 • 2 struiken broccoli
 • 3 venkelknollen
 • 1 zoete aardappel
 • 1 teen knoflook
 • 1 ui
 • 1 groentebouillonblok
 • een paar eetlepels soja-room
 • 1 tot 2 Spaanse pepers
 • extravergine olijfolie
 • evt. peper en zout
 • evt. vers gemalen Parmezaanse kaas

Bereiding

Broccoli-venkelsoep
Broccoli-venkelsoep

Snijd de broccoli in roosjes (werk van de struik richting de kruin). Snijd de venkel in stukken. Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in stukken. Was de groenten. Schil de knoflook en snijd het teentje overdwars in een paar kleinere stukken. Schil en snipper de ui.

Doe nu alle ingrediënten – broccoli, venkel, aardappel, knoflook, ui, de Spaanse peper(s) in z’n geheel en een bouillonblok – bij elkaar in een grote pan en voeg ruim water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze tenminste anderhalf uur doorkoken.

Laat de soep afkoelen en maak ‘m glad met een staafmixer. Breng de soep (eventueel) op smaak met zout en peper, en voeg wat soja-room toe.

Serveer de soep met een vers scheutje olijfolie en vers gemalen Parmezaanse kaas. Je maakt er natuurlijk helemaal een feest van als je er ook nog zelfgebakken brood bij serveert.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE