Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Bobkapsels zijn dé haar obsessie voor 2022

Bobkapsels zijn dé haar obsessie voor 2022

Bobkapsels zijn opnieuw een rage. Het bob kapsel is dé haartrend (lees: obsessie) van 2022. Beginnersbob, airy bob, tucked bob, French-girl bob. Maak je keuze!

Haartrends 2022
Bobkapsels zijn dé haar obsessie voor 2022

Het jaar 2022 is enerverend als het op kapsels en haarsnitten aankomt. Nooit was er zoveel gaande op haargebied! Enerzijds zien we een terugkeer van lang haar, anderzijds is het bobkapsel hotter dan ooit. Maar we spelen niet alleen met haarlengtes: de comeback van jaren ’90 laagjes maakt de haartrends voor 2022 spannender dan ooit. Voeg daar de rage rond de pony aan toe en de chaos is compleet :-) Wat moet je kiezen?

Laten we de haartrends voor 2022 rond de bob- en lobkapsels eens onder de loep nemen. Alleen al over die halflange haarlengte valt zoveel te zeggen! Wist jij bijvoorbeeld dat een heleboel celebs en sterren in Amerika de afgelopen tijd massaal overstapten naar een bobkapsel?

Kapseltrends 2022. Bob kapsel. Kort kapsel
Kapseltrends. Dit is het mooiste bob kapsel ever! Kort kapsel. Model: Alina Bolotina. Foto: Charlotte Mesman

Kourtney Kardashian bijvoorbeeld liet zo’n 25 centimeter van haar lange haar afknippen en heeft tegenwoordig een bob met lange flatterende lagen die tussen de kaak en de schouders valt en die ze met een zwoele side-flip stylet. Toonaangevend is natuurlijk Billie Eilish die we de afgelopen maanden met de meeste hotte bobkapsels zagen die ze dan ook nog eens statement haarkleuren (hoogblond of gitzwart) meegeeft. Kortom, er zijn op dit moment zoveel verschillende bobkapsels waar je je aan kunt wagen. We zetten een paar populaire halflange haarsnitten (bob- en lobkapsels) voor je op een rijtje.

#1 Beginnersbob met A-lijn

Haartrends 2022
Haartrends 2022. 8x Bobkapsels. Foto: Charlotte Mesman

Heb je nooit een bobkapsel gehad, dan zou je kunnen beginnen met een halflang kapsel met een A-lijn waarbij het haar aan de voorkant dus wat langer is dan aan de achterkant. Dit kapsel is fris en jong en laat zich gemakkelijk stylen en dragen.

#2 Recht jaren ’90 bob/lob kapsel

Haartrends 2022. Bobkapsels
Haartrends 2022. Bobkapsels zijn dé haar obsessie voor 2022. 8x Verschillende bob kapsels

Ook het rechte bob- of lobkapsel laat zich heel gemakkelijk dragen en stylen. Voor een up-to-date look ga je voor een bobje net onder je kaak, maar vind je die stap te groot begin dan met een lobkapsel waarbij je haar net op of boven je schouders reikt.

#3 Airy bob kapsel

Haartrends 2022. Bobkapsels
Haartrends 2022. Bobkapsels zijn dé haar obsessie voor 2022. 8x Verschillende bob kapsels

Houd je wel van een gewaagd kapsel, ga dan voor de grote winnaar van het moment: de airy bob. Dit kapsel, geïnspireerd door de jaren ’70 bob kapsels, is één en al volume met speelse, flatterende lagen en een grote zwierige lok rond je gezicht. Het is superstylish, echt een blikvanger.

#4 French-girl bob kapsel

Kapseltrends 2022
Kapseltrends 2022. De mooiste halflange kapsels van de Fashion Week. Foto: Charlotte Mesman

Heeft je haar natuurlijke slag of beweging, dan is de French girl-bob jouw ding. Strikt gezien is dit een vrij kort bobkapsel (ijkpunt is de hoogte van je mond) dat met een rechte pony tot net op de wenkbrauwen wordt gedragen maar voor 2022 (think: Amélie uit ‘ Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’) zijn de ‘grown out’-versies van dit kapsel superpopulair (dus wat langere haarlengtes).

#5 Tucked bob kapsel

Haartrends 2022. Bobkapsels
Haartrends 2022. Bobkapsels zijn dé haar obsessie 2022. 8x Verschillende bob kapsels

Het tucked bob kapsel houdt het midden tussen een jaren ’90 bob en een French-girl bob kapsel. Geestelijke vader van dit inmiddels waanzinnig populaire bobkapsel is top hairstylist James Earnshaw. Deze bob heeft zachte lijnen en lange lagen die je gezicht omlijsten. Kom je van een pony die is uitgegroeid dan ben je op de goede weg want kenmerkend voor de tucked bob zijn de wat kortere lagen rond het gezicht die doen denken aan een heel lange gordijntjespony. Die lagen vallen zwoel over je gezicht maar de punten zijn naar achteren gestyled. Ze zijn net lang genoeg om ze ook achter je oren te dragen (‘to tuck behind your ears‘ – en hiermee valt het kwartje!).

#6 Rond bobkapsel met ronde pony

Kapseltrends 2022
Kapseltrends 2022. Van ronde pagekopjes naar korte en halflange seventies kapsels. Foto: Adversus

Een ander opvallend bobkapsel dat misschien niet voor iedereen is weggelegd, is de ronde bob- of lob met ronde pony! Die ronde pony kan mooi overlopen in de recht van het kapsel of aan weerszijden van je gezicht een opvallend lengtecontrast vertonen (zie de foto’s).

#7 Sterk gelaagd bob/lob kapsel met pony en rock feeling

Haartrends 2022. Bobkapsels
Haartrends 2022. Bobkapsels zijn dé haar obsessie voor 2022. 8x Verschillende bob kapsels

Tot slot het sterk gelaagde bob/lob kapsel in jaren ’80 stijl. Interessant om te weten: Nederlands topmodel Marjan Jonkman kwam een paar jaar geleden al met een dergelijk kapsel op de proppen.

#8 De butterfly cut ofwel: fake bob

Voel je er niets voor in te boeten op je haarlengte, dan kun je altijd nog voor de butterfly hair cut gaan. Dit is twee-kapsels-in-één: van achteren lang en van voren op boblengte. Op het moment dat je je lange haar opsteekt, heb je van voren gezien een bob!

Bekijk de verschillende bob kapsels maar eens en maak je keuze (of niet!).

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE